societat

En només 7 dies, Manacor registra 150 contagis de Covid-19

Si des que va començar la pandèmia hi ha hagut més de 500 contagis a la capital del Llevant, 1/4 part s'han notificat només aquesta darrera setmana


“Toca fer bonda una temporada”. Ha demanat el batle de Manacor, Miquel Oliver, després que la Conselleria de Salut ha anunciat el confinament perimetral de la ciutat. L’objectiu és no saturar l’Hospital de Manacor després de l’important augment de contagis d’aquests darrers dies.


Els manacorins reben amb resignació la notícia del tancament perimetral de la ciutat

Manacor té ara mateix la incidència acumulada de COVID-19 més elevada de totes les Balears, amb 458 positius per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies. El municipi, aquesta darrera setmana, ha notificat un important increment de casos.

A principis d’octubre, Manacor sumava 30 contagis en una setmana. Fa 14 dies, ja eren 51 positius setmanals. I des de dimarts passat hi ha hagut 150 contagis més. Si des que va començar la pandèmia a Manacor hi ha hagut més de 500 contagis, 1/4 part s’han notificat només aquests darrers 7 dies.

Una conseqüencia de tenir més contagis és que hi hagi pressió als hospitals. Durant aquests darrers 7 dies els ingressos s’han triplicat a l’Hospital de Manacor. Han passat de tenir 6 pacients hospitalitzats a tenir-ne 21.

Aquest és l’escenari i aquestes seran les noves restriccions:

No es podrà entrar ni sortir del nucli urbà, sense incloure el polígon, si no es té un motiu justificat: anar a fer feina, a l’escola o al metge.

– Les reunions socials o familiars continuen sense poder superar les 6 persones. I ara hi afegim també els centres privats d’ensenyament, com puguin ser les autoescoles.

– Pel que fa als comerços, a les 22.00 hores hauran d’haver abaixat la persiana.

– Els restaurants i els bars no podran tenir clients al seu interior, només servir menjar per endur-se’n, i a les terrasses, la cabuda permesa serà del 50%.

Per acabar, dues dades importants: ara que ve Tots Sants, els cementeris de Manacor estaran oberts al públic de dia 29 d’octubre a dia 2 de novembre. I les escoles també continuaran obertes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Càritas demana als ciutadans fer costat als més necessitats aquest Nadal

Demanen donatius que puguin ajudar els serveis d'aliments o el programes d'habitatge

Els pares de Menorca amb fills que estudien a Mallorca també demanen PCR al Govern

L'Executiu autonòmic descarta que es facilitin proves als viatges entre illes

Salut no ha decidit si intervindrà el geriàtric de Maó

Als geriàtrics de Menorca hi ha 13 casos actius de Covid-19

Continua sense trobar-se el cos de l’home presumptament assassinat a una finca de Binissalem

Investiguen la desaparició del binissalemer Antoni Llabrés des del passat mes d'agost