X

Manacor crearà una Gerència d’Urbanisme per ser més eficients

Un dels principals objectius és descongestionar la problemàtica històrica del retard en la concessió de llicències

11/11/2023

Manacor crearà una Gerència d’Urbanisme per ser més eficients

53

En el ple de dilluns 13 de novembre està prevista l’aprovació inicial perquè una vegada hagi passat el període d’exposició pública entri en vigor. Entre les principals funcions d’aquest nou òrgan col·legiat i de gestió, destaca l’elaboració dels Plans d’ordenació, Catàlegs i el desenvolupament de nous projectes d’urbanització, així com descongestionar la problemàtica històrica del retard en la concessió de llicències. Serà també qui proposi i tramiti els expedients sancionadors per infraccions urbanístiques en el cas que escaigui.

Amb tot, l’objectiu és fer front a les necessitats i reptes que planteja l’urbanisme modern i millorar el desenvolupament de les competències urbanístiques. Segons el batle manacorí, Miquel Oliver, aquesta estructura de nova creació ‘és l’opció més sòlida que tenim per incrementar l’eficiència d’un departament amb molts de reptes damunt la taula, com són l’aplicació i execució del Pla General, per fer front a un municipi que s’acosta als 50.000 habitants‘.

La Gerència d’Urbanisme tendrà com a finalitat l’estudi, assessorament i elaboració del planejament urbanístic i el desenvolupament i execució de les competències urbanístiques que se li assignin o deleguin. D’aquesta manera, i donat el seu caràcter multidisciplinari, serà estructurada pel Consell de Gerència, amb els serveis administratius i tècnics adequats per a la planificació i execució del model territorial adoptat per l’Ajuntament de Manacor. Entre les funcions que assumirà destaca la concessió de llicències urbanístiques i estarà sotmès a la fiscalització i control de l’Ajuntament.

Aplicar el Pla General

Cal recordar que a finals de 2021 es va aprovar de manera definitiva el document que ha de regir la realitat urbanística i social de Manacor en els pròxims anys. Fins ara, la capital del Llevant es regia per les Normes Subsidiàries del maig de 1980, un document obsolet que generava incertesa jurídica a l’hora de tirar endavant projectes.

El Pla General preveu una reducció poblacional de 120.000 habitants respecte de les normes dels anys vuitanta, que permetien créixer fins als 207.000 habitants. Ara el màxim de població serà de 74.000 habitants. Segons l’INE, el 2022, la població actual és de 45.352 persones. A més, estableix actuacions urgents com l’ampliació de la depuradora i la dotació d’espais verds i de lleure.

Notícies relacionades >

11/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT