mallorca

Manacor i Sóller demanen al Govern que faci net els torrents


Els consistoris exigeixen que sigui la conselleria de Medi Ambient qui s’encarregui que els llits dels torrents no estiguin plens de brutor. Amb tot, els consistoris continuran fent-se càrrec d’aquestes tasques.
Per la seva banda, la conselleria afirma que fa feina durant tot l’any en aquest sentit, però que no és necessari actuar en tots els torrents, només on hi ha risc per a la població.

És el cas de l’Ajuntament de Manacor. El passat primer de setembre el consistori va demanar a la Direcció General de Recursos Hídrics de la Conselleria de Medi Ambient, la neteja de la xarxa de torrents del municipi de Manacor. El delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, ha explicat a IB3 Ràdio, que continuaran amb les tasques pel seu compte per evitar danys majors, en vista a la tardor.

Una reivindicació històrica de les entitats locals, a la qual se suma l’Ajuntament de Sóller. El batle, Carlos Simarro, diu que com cada any han demanat a la conselleria aquesta intervenció, ja que els consistoris només s’han de fer càrrec dels torrents que passen per dins del poble. Simarro considera que hauria d’haver un pla comú.

La conselleria de Medi Ambient nega aquestes acusacions i afirma que està fent feina en aquests dos municipis. Joana Garau, directora general de Recursos Hídrics, explica que durant tot l’any es fan les tasques de neteja als torrents. Això sí, diu, només s’actua en aquells on pot haver risc per la població.


Escolta aquí la notícia sencera.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els afectats per la fallida de Dentix reclamen una solució

Una trentena d'ells s'han manifestat a Palma per defensar el seu dret a la salut

El Parlament insta al govern espanyol a retirar els obstacles de la zona de domini públic de la costa menorquina

Unes feines que, en un moment de precarietat laboral, s'oferiran a persones del sector que es trobin a l'atur

La tala de 38 arbres en mal estat canvia la fesonomia de l’avinguda principal d’Artà

Ja havien caigut un parell de branques en els darrers anys per mor de les fortes ventades

MÉS per Mallorca critica Pedro Sánchez per no definir en què es poden gastar els doblers

Els ecosobiranistes volen sabre com els Ajuntaments podran gastar els romanents