SOCIETAT

Manacor vol reduir un 30 per cent els residus que genera l’any 2030

Un pla de prevenció aprovat per l'Ajuntament fixa 10 línies estratègiques per aconseguir-ho


Manacor vol reduir el 30 per cent dels residus que generen els seus ciutadans d’aquí a l’any 2030. Per aconseguir-ho han aprovat un pla de prevenció que contempla 10 línies estratègiques dissenyades per assolir l’objectiu que s’han fixat.

Cada manacorí genera cada dia 1 quilo 700 grams de fems, que suposa 635 quilos de fems a l’any. És una quantitat que està per davall de la mitjana de la resta de les Illes, però, així i tot, l’Ajuntament vol reduir-la tal com marquen les directrius mediambientals europees. Entre les mesures que s’han fixat per aconseguir-ho, hi ha la reducció dels envasos d’un sol ús fomentant la compra a granel o disminuir el malbaratament de menjar.

Manacor genera actualment 25 mil tones anuals de residus. Els responsables del pla tenen clar que s’ha d’implicar el sector turístic per assolir la fita de reduir aquesta quantitat, ja que el volum de residus que genera el municipi creix considerablement durant els mesos d’estiu.

A part de reduir el volum de residus el pla preveu fomentar la reutilització amb la creació d’un espai per donar una segona vida a objectes que encara són útils que sovint arriben al punt verd.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |