societat

Penalva, sota empara del CGPJ però recusat

El jutge instructor del cas Policia local va denunciar dotze amenaces durant la investigació

Penalva%2C+sota+empara+del+CGPJ+per%C3%B2+recusat

Els problemes derivats de la instrucció del cas Policia Local van començar per al jutge Manuel Penalva molt abans que es presentés l’escrit de recusació que l’ha apartat definitivament de la investigació. Des de l’inici de la instrucció, va denunciar diverses amenaces. El 2015, un incendi provocat va cremar un cotxe aparcat al costat de la seva plaça de pàrquing. Delegació del Govern li va denegar una pròrroga en la seva llicència d’armes. En les al·legacions, Penalva va recordar les amenaces i va afirmar que temia per la seva integritat.

La tensió va augmentar arran de la detenció de l’empresari de la nit, Bartomeu Cursach. I, molt especialment, arran de la irrupció de l’advocat Vicente Campaner qui va convocar dues manifestacions demanant la inhabilitació i l’empresonament de Penalva i el fiscal, Miguel Ángel Subiran.

Arran de la petició de recusació, presentada pel número dos de Cursach, Bartomeu Sbert, Penalva va presentar un escrit d’al·legacions on recopilava una vuitantena d’episodis d’amenaces, intimidacions i agressions físiques patits per ell, Subiran i diversos dels testimonis protegits del cas. D’aquests, dotze els hauria patit el mateix Penalva. Així, per exemple, desconeguts van dibuixar una pistola davant ca seva, segons denuncià.

Aquesta contínua campanya de fustigació, segons va definir, és el que el va empènyer a intercanviar els missatges amb la testimoni protegida número 31 que l’han apartat del cas. Això, tot i que, a principis de febrer, el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) li va concedir empara, justament, pel fustigament que denuncià per part d’algunes de les defenses del cas Cursach.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Luis Huertas, advocat: “Si els ERTOs no es perllonguen moltes empreses entraran en concurs de creditors”

El lletrat recorda que el teletreball és voluntari per a empresa i treballador i que és reversible

La Cambra de Comerç de Menorca s’ofereix com a mediador per negociar el preu del lloguer dels locals comercials 

La pandèmia s'ha endut pel camí prop de 200 comerços de l'illa que han acabat tancant

L’artista Gustavo solidari amb la lluita contra el Càncer

Ha il·lustrat un llibre per acolorir a benefici d'Aspanob i ha inaugurat un mural que ha pintat a l'escola S'Auba...

Es rebaixaran les restriccions a Formentera

Encara no s'han concretat les noves mesures