X

Maó invertirà 10.000 euros per millorar sis parcs per a cans

S'instal·laran fonts més modernes, es canviarà la cartelleria, es posaran bancs de formigó, s'arranjaran les barreres i renovaran les papereres

27/03/2024

Maó invertirà 10.000 euros per millorar sis parcs per a cans

L’Ajuntament de Maó millorarà els parcs per a cans de Francesc Femenies, Borja Moll, Sínia Costabella, Sínia des Cuc, Passeig marítim i Vives Llull. En total s’hi destinarà una partida de més de 10.000 euros. Un dels canvis serà en la cartelleria, on s’aprofitarà per eliminar el terme ‘pipicà’, que segons l’Ajuntament no reflecteix l’ús general que es dona a aquests espais. També es canviaran les fonts d’aigua per unes més modernes amb un sistema que fa que l’aigua no es quedi estancada i proliferin els bacteris. Una altra intervenció serà fer bancs de formigó per aquells parcs que encara no en tenguin per evitar que el mobiliari es deteriori a causa de l’orina de ca. S’arranjaran les barreres que ho requeresquin i s’instal·laran noves papereres.

L’Ajuntament també ha adquirit una màquina cremadora per eliminar una planta invasora present a aquests parcs. El seu fruit s’aferra a les potes dels cans i els provoca malestar. La manera més eficient d’eliminar-la és a través d’una crema controlada en la seva època de floració.

També s’han observat actes incívics dintre d’aquests parcs per a cans i es demana a la ciutadania una major responsabilitat, especialment en la recollida d’excrements. L’ajuntament reforçarà la comunicació de les normes d’ús i recorda que les multes per aquesta infracció reiterada poden arribar als 300 euros.

El consorci també vol actualitzar les ordenances municipals davant els problemes que generen a Maó els orins de ca. La seva idea és fer que sigui obligatori a l’hora de passejar-los dur un bòtil d’aigua amb vinagre per diluir l’orina.

27/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris