X

Maó posa en marxa els primers quatre Camins Escolars per fomentar que els alumnes vagi a peu a l’Escola

Els centres que s'hi han adherit són el Mare de Déu del Carme, Maria Lluïsa Serra, Mateu Fontirroig i Mare de Déu de Gràcia

07/02/2022

Maó posa en marxa els primers quatre Camins Escolars per fomentar que els alumnes vagi a peu a l’Escola

Dimarts entren en funcionament quatre camins escolars a Maó. Són les primeres rutes d’aquest tipus amb les quals es vol fomentar que els alumnes vagin a peu als seus centres. En paraules del Batle de Maó, Hèctor Pons, es tracta de “fer ciutat; que hi hagi una implicació dels barris, dels comerços, de les famílies, de les escoles per tal que l’alumnat pugui anar a peu a l’escola de forma segura, que sigui conscient de la importància de reduir l’ús de vehicles particulars i, sobretot, que des de la infància ja hi hagi aquesta idea de ciutat sostenible.”

De moment, són quatre les escoles del municipi que s’han apuntat a la prova pilot d’aquesta iniciativa: Mare de Déu del Carme, Maria Lluïsa Serra, Mateu Fontirroig i Mare de Déu de Gràcia.

Per facilitar l’ús d’aquestes rutes, s’han fet tallers per als estudiants i s’ha consultat les APIMES. El resultat és que no només es posaran policies a passos de vianants, sinó que també hi ha una cinquantena de negocis que assumeixen les funcions de Comerç Amic. Ho fan per ajudar els infants a emprar uns recorreguts que s’havien de posar en marxa el març de 2020, però es varen ajornar per la pandèmia. Un fet que -segons ha detallat el regidor d’Educació, Antoni Carrillos- ha obligat haver de tornar a començar el procés perquè, dos anys després, hi ha fillets nous als centres que no van fer els tallers”.

07/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris