societat

Mares de dia, una alternativa per conciliar en temps de coronavirus

Són educadores professionals que fan feina amb grups de, com a màxim 5 nins

Mares+de+dia%2C+una+alternativa+per+conciliar+en+temps+de+coronavirus

En temps de pandèmia, les famílies amb nins de fins a 3 anys s’interessen per un model educatiu que, fins ara, era poc conegut. Es tracta de les mares de dia, un col·lectiu que aposta per un tipus alternatiu de criança i que treballa amb grups de, com a màxim, 5 nins.

Na Laura Menéndez fa feina a ca seva, a Palma, com a mare de dia. Explica que aquesta ràtio reduïda, més tot un protocol de mesures sanitàries, fa que, en aquests moments, aquest sigui un espai molt segur. Per a qui no coneix aquest model, recorda que les mares de dia són educadores professionals que ofereixen un model d’educació molt respectuosa amb els infants i en un ambient familiar.

Les escoletes tradicionals reclamen ajuts

En el cas d’escoletes tradicionals, enguany faran feina amb les ràtios habituals: grups de 7, 14 o 18 nins, en funció de l’edat dels infants. A Mallorca hi ha més de 200 escoletes i guarderies, però al sector afirmen que moltes no reobriran al setembre. Algunes han tancat per una davallada de demanda que no els ha permès cobrir despeses. Per això, reclamen ajuts de l’Administració.


Les mares de dia, un projecte educatiu que pren força en temps de pandèmia

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Alfredo Ruiz Pazos 25/08/2020

    Sobre el tema de las madres de día, estaría bien que el articulo profundizara en toda la problemática que envuelve este tema y no se limitara a promocionar una actividad que en muchos casos se realiza de forma fraudulenta, sin licencia de actividad, sin darse de alta frente a la SS o Hacienda, sin los requerimientos mínimos de seguridad o sanitarios para los niños, sin titulación que la avale, etc. Por otra parte les recomiendo la lectura de este articulo para conocer un poco sobre la historia de estas mamas de dia. Gracias.
    https://www.elperiodico.com/es/opinion/20150202/madres-de-dia-no-gracias-3904226

Cercador |


més contingut relacionat

El Pla d’Emergència per Sequera de Sant Lluís preveu restriccions segons les necessitats d’estalvi d’aigua

En un escenari d'alerta, es prohibeix omplir piscines, netejar cotxes o utilitzar aigua potable per la neteja viària

Moltes platges de Mallorca tancaran prest en la revetla de sant Joan per evitar aglomeracions

Cal recordar que segons les darreres mesures aprovades pel Govern de les Illes, les platges romandran tancades entre les 00.00...

Acaba un curs escolar marcat per les mesures Covid

Aquesta darrera setmana es tanca amb nivells baixos de contagis, menys del 4% dels joves en edat escolar i menys de l'1,5% dels professors han donat positiu en coronavirus

Un accident sense ferits greus provoca importants retencions a la Via de Ronda de Maó

La col·lisió s'ha produït a les 7 i mitja del capvespre