societat

Maria de la Salut no tindrà enguany escola d’estiu

Costa trobar monitors de temps lliure arran l'entrada en vigor d'un nou decret autonòmic

Maria+de+la+Salut+no+tindr%C3%A0+enguany+escola+d%27estiu

Aquesta setmana es posen en marxa les escoles d’estiu. Un servei indispensable per a moltes famílies que si no, no tindrien amb qui deixar els infants durant les vacances escolars. Enguany, però, hi ha dificultats per contractar monitors, fins al punt que algunes d’aquestes escoles no s’han pogut fer. La causa és la recent aprovació d’un decret autonòmic que endureix les condicions per formar-se i fer feina de monitor.

Un dels municipis afectats és Maria de la Salut. Enguany els infants han d’anar fins a Santa Margalida per assistir a l’escola d’estiu. L’Ajuntament del seu municipi no ha pogut oferir aquest servei per un retard en la licitació, que ha impedit a l’empresa concessionària trobar un director a temps. Així les coses, el consistori el ha posat un bus per facilitar-los el desplaçament cap a Santa Margalida i que els pares i les mares no els hagin d’acompanyar en vehicle privat.

L’arrel del problema és el nou decret que regula la formació dels monitors de temps lliure, que s’aprovà el juliol de l’any passat. Segons aquesta normativa, els monitors en pràctiques no poden assumir ràtios d’alumnes i a la pràctica això suposa duplicar la contractació de personal. A més, també s’han endurit les condicions per fer de director. Aquesta situació també ha ocasionat que s’encaresqui la quota que han de pagar les famílies, que en dos anys ha pujat devers un 20%.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els treballadors de l’empresa de recollida de fems de Son Servera, en vaga indefinida

Reclamen una millora dels salaris i la creació d'un conveni sectorial d'àmbit autonòmic

3.600 dosis de Janssen no arribaran a Balears després d’aturar la inoculació del vaccí als EUA

El Ministeri de Sanitat ha confirmat aquest dimarts horabaixa que Espanya no rebrà les dosis previstes de la vacuna Janssen....

82 nous casos de covid a Balears i una nova defunció

Ara mateix hi ha 1.258 persones que estan passant la malaltia, són 32 casos actius més que ahir

Maó descobreix més d’un centenar de refugis antieris de la Guerra Civil

Els investigadors han localitzat les galeries subterrànies arran d'un plànol de l'any 1938, que es troba a l'Arxiu històric del...