X

Martí Mascaró: “Sense les abelles la reproducció floral del 75% de les plantes no seria possible”

Cada 20 de maig se celebra el Dia Mundial de les Abelles, un insecte essencial per a la conservació de la biodiversitat

20/05/2023

Martí Mascaró: “Sense les abelles la reproducció floral del 75%25 de les plantes no seria possible”

Bàrbara Rodríguez

Les colònies d’abelles s’han reduït entre un 20 i un 30% a les Balears en els darrers anys. Aquest dissabte, en el Dia Mundial de les Abelles, la Fundació Vida Silvestre de la Mediterrània destaca aquest insecte i recorda que és una de les espècies més importants per a la conservació de la biodiversitat.

Martí Mascaró, apicultor i treballador de la Fundació Vida Silvestre de la Mediterrània, explica que, si no fos per les abelles, “la reproducció floral del 75% de les plantes no seria possible”. Segons l’apicultor, la producció de mel s’ha convertit en una funció secundària perquè les abelles estan en perill d’extinció des de l’any 2016. Tan sols a les Balears, les colònies d’abelles s’han reduït entre un 20 i un 30% en els darrers anys. Les principals causes són els canvis de temperatura degut al canvi climàtic i les espècies invasores.

Per això, la Fundació Vida Silvestre de la Mediterrània convida la gent a conèixer com poden col·laborar per conservar aquesta espècie. Mascaró recomana “sembrar plantes mel·líferes o pol·liníferes, i fer activitats d’educació mediambiental”.

De fet, la Fundació tenia programada per aquest dissabte 20 una visita a l’apiari d’Ariany, però s’ha cancel·lat a causa de la inestabilitat meteorològica. Es podrà dur a terme el pròxim diumenge 28 de maig.

Notícies relacionades >

20/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris