X

Marxa de Palma l’MSC Grandiosa, el creuer Covid amb un brot de més de 150 positius

Onze membres més de la tripulació i quatre passatgers mallorquins han donat positiu i han desembarcat per fer la quarentena

07/01/2022

Marxa de Palma l’MSC Grandiosa, el creuer Covid amb un brot de més de 150 positius

A les 18.06h ha marxat del port de Palma el creuer MSC Grandiosa amb destinació Barcelona. Aquest matí ha atracat per desembarcar 15 persones positives amb covid.

Quinze persones que havien donat positiu de Covid i que estaven embarcades en el creuer MSC Grandiosa havien desembarcat aquest divendres al matí al port de Palma i han estat traslladades en ambulància. Són onze membres de la tripulació, que hauran de romandre aquests dies confinats a l’hotel Covid Bellver de Palma, i quatre passatgers de la Península, dos dels quals han donat positiu, que han estat obligats a desembarcar aquí però que, segons fonts properes, faran la quarantena a casa d’uns familiars que viuen a Mallorca. Sanitat Exterior assegura que els positius confirmats són persones assimptomàtiques o bé amb simptomatologia lleu, i que cap d’ells ha hagut de ser traslladat a l’hospital.

El creuer ha arribat aquest matí procedent de Palerm i ha partit cap a Barcelona avui horabaixa. En les seves escales italianes de cap d’any s’hi va detectar un brot de Covid que hauria arribat a 150 persones, d’un total de 5.000 passatgers. El protocol que s’ha seguit fins ara és que totes les persones que hi viatjaven havien de presentar el passaport Covid o un test negatiu, i s’havien de sotmetre a proves de diagnòstic durant la trajecte.

Arran d’aquests controls, quaranta passatgers varen haver de ser desembarcats al port de Gènova, després que es confirmàs el seu positiu i varen iniciar la quarantena. Aquest dimarts, la resta d’afectats, majoritàriament italians, varen deixar el buc al port de Civitavechhia, a Roma.

Alguns passatgers han compartit a través de les xarxes socials el seu malestar per la gestió de la companyia MSC Cruceros. Lamenten que es desembarquin les persones que han estat detectades positives, mentre que es permet l’embarcament de nous passatgers.

Des de l’Autoritat Portuària han assegurat que no estava previst que el MSC Grandiosa desembarcàs aquest divendres al port de Palma. “Ha estat un fet excepcional”, han assegurat.

07/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT