X

Matas arriba al seu primer acord en el cas Palma Arena: 35.000 euros per evitar tornar a presó

L'expresident del Govern ha admès per primera vegada davant un tribunal haver comès prevaricació

07/11/2017

Matas arriba al seu primer acord en el cas Palma Arena: 35.000 euros per evitar tornar a presó

L'expresident del Govern de les Illes Balears, Jaume Matas, aquest dimarts, a l’Audiència de Palma. /IB3

L’expresident del Govern de les Illes Balears, Jaume Matas, ha arribat aquest dimarts al primer pacte amb la Fiscalia en el cas Palma Arena: 35.000 euros per evitar tornar a presó. Així, ha admès per primera vegada davant un tribunal haver comès prevaricació, en contractes relacionats amb el Mundial de Ciclisme en Pista del 2007.

La defensa de Matas i les acusacions han aconseguit un acord de conformitat en el sisè judici contra l’expresident balear en el marc del cas Palma Arena, per la peça número 14, celebrat aquest dimarts davant la secció primera de l’Audiència de Palma, on inicialment demanaven per a ell una condemna d’1 any i 6 mesos de presó.

Matas ha admès haver beneficiat de manera irregular una empresa amb uns 350.000 euros, i s’ha conformat amb la pena d’inhabilitació sol·licitada. L’expresident va aportar la setmana passada 35.000 euros reclamats com a responsabilitat civil, per la qual cosa la comunitat autònoma “té rescabalat completament el dany”, segons ha explicat la lletrada.

La presidenta del tribunal, la magistrada Samantha Romero, ha assenyalat que la sala dictarà sentència ajustada als termes de la conformitat que ha estat exposada avui i que ha evitat que s’hagués de celebrar la resta del judici.

07/11/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris