X
13

Maten la tintorera ferida de 2 metres que ha causat alarma a diverses platges de Mallorca

El tauró tenia un ham clavat a la boca que li havia provocat greus lesions que li impedien alimentar-se, i estava molt feble i desorientat

25/06/2017

Maten la tintorera ferida de 2 metres que ha causat alarma a diverses platges de Mallorca

Especialistes en fauna marina del Palma Aquarium han sacrificat la tintorera de 2 metres, que presentava ferides molt greus i que en el seu recorregut agonitzant per la costa de Calvià i Palma havia provocat l’alarma a diverses platges. El succés, d’ample recorregut a les xarxes socials, obre aquest dilluns les portades dels diaris The Sun i Daily Mirror.

L’aquari ha informat que al voltant de les 17 hores de diumenge el seu equip de rescat es va fer càrrec del tauró després de treure’l de l’aigua a la platja de Ca Pastilla, amb el suport de socorristes de l’Ajuntament de Palma. Així culmina un dispositiu de seguiment que va començar dissabte després de l’albirament de l’animal a la platja d’Illetes.

Tant en aquesta platja calvianera com en les de Cala Nova i Cala Major, els responsables de la seguretat havien demanat als banyistes que abandonessin l’aigua davant el risc que l’animal pogués causar algun dany.

La tintorera tenia un ham clavat a la boca que li havia provocat greus lesions que li impedien alimentar-se, i estava molt feble i desorientada.

Els experts han determinat que aquestes lesions eren incurables i han decidit calmar l’animal per tranquil·litzar-lo i evitar-li més sofriment. Li administraren després una droga eutanàsica per posar fi a la seva vida.

En el seguiment i rescat del tauró han intervingut, juntament amb el personal del Palma Aquarium i els socorristes de la capital, agents de Protecció Civil de Calvià i de la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca.

Un portaveu de Palma Aquarium ha explicat que la tintorera, una espècie d’esqual comú en el Mediterrani, no és un peix agressiu amb els humans, encara que en les circumstàncies en què es trobava aquest exemplar calia prevenir un possible atac a banyistes.

 


 Una tintorera sorprèn als banyistes de Cala Nova

25/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT