X

Medi Ambient haurà de resoldre casos polèmics arran del traspàs de competències de Costes

Entre les matèries a tractar, hi ha l'esbucament de construccions que vulneren la normativa

18/11/2022

Medi Ambient haurà de resoldre casos polèmics arran del traspàs de competències de Costes

Espais que pertanyen al domini públic marítimoterrestre, com la piscina de l’hotel apartament Daina del Port de Pollença, tendrien llicència prorrogada per continuar operant. No seria així en el cas dels mollets d’alguns ports a primera línia, els quals ja tenen ordre de demolició. Hi ha dubtes, en canvi, amb el quiosquet de Cala Torta, a Artà, o amb la piscina d’un hotel de Cala Vinyes, a Calvià. Aquest divendres, batles de municipis afectats, com Pollença, han expressat les seves suspicàcies davant el futur pròxim.

Segurament, el cas més popular és el de ses Casetes des Capellans. 21 d’aquests petits habitatges queden dins la nova delimitació de costes i, avui dia, continuen pendents que es resolgui si s’han de demolir o no. També hi ha les terrasses de tres restaurants que no han pogut tornar a obrir. Ja s’han presentat 7.000 signatures contra les demolicions, i l’Ajuntament de Muro encapçala les reivindicacions per mantenir-ho així com està.

Pel que fa als quiosquets de platja, amenaçats per la Llei de Costes, la Conselleria de Medi Ambient respon amb rotunditat: “Més enlà de les casuístiques concretes, quedaran subjectes, com fins ara, a la normativa aplicable”, explica el conseller Miquel Mir. Per tant, es complirà el marc normatiu vigent.


Francina Armengol i la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, signen l’acord per transferir les competències de Costes al Govern

18/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT