mallorca

Medi Ambient i l’Ajuntament de Felanitx cerquen el responsable de l’abocador amb milers d’envasos al municipi


La Conselleria de Medi Ambient i l’Ajuntament de Felanitx fan feina de manera conjunta per localitzar el responsable de l’abocador amb milers d’envasos situat devora la gravera de Ca n’Alou. Una deixalleria que va denunciar aquest dimecres Greepeace. L’entitat ecologista acusava Ecoembes, l’empresa que gestiona aquest tipus de residus, però Medi Ambient apunta que no es tracta d’un abocador actual. Segons les primeres investigacions, podria fer més de 30 anys que és a la zona.

Els agents de Medi Ambient investiguen els fets però, després d’una primera inspecció, apunten que no es tracta d’una instal·lació recent. Creuen que pot fer entre 30 i 40 anys que és allà, per les dates que han pogut veure en algun dels envasos. Segons la normativa, si hi ha danys al medi ambient, la responsabilitat de persones o empreses no caduca. Per això, la investigació intentarà localitzar el responsable de la deixalleria. El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, però és conscient de la dificultat de saber qui ha abocat tot aquest material després de tant de temps.

Les tasques de Medi Ambient també han de servir per determinar els danys que aquests envasos han causat a la zona, després de tants d’anys. Sebastià Sansó però fa una crida a la calma perquè assegura que els envasos no són el material que més contamina el territori.

Segons Sansó, l’Ajuntament de Felanitx ja ha informat Medi Ambient de la seva intenció de netejar l’espai tot d’una que sigui possible.


Escolta aquí la notícia

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Relleu generacional a l’Associació de Veïnats la Llotja-Es Born de Palma

Asseguren que viure en aquest barri s'ha tornat impossible

El batle de Palma visita Son Dameto on començaran les obres de millora de barriada

Els veïnats demanen també altres millores, sobre tot al parc municipal

“A mi no m’agradaria dormir a un garatge; als polítics, per ventura sí”

El Sindicat Unificat de Policia qüestiona les paraules de la delegada del govern espanyol, Aina Calvo, sobre l'acollida de migrants...

Mor Maties Estrades, músic i fundador d’Els Valldemossa

Just fa dos anys, el 20 de setembre de 2019, va morir el cofundador Tomeu Estaràs als 78 anys