X

Memòria de Mallorca recorrerà al Constitucional la desestimació del recurs de cassació contra la protecció del monument de sa Feixina

"No s'ha entrat a valorar res, l'ofensa a les víctimes, la contradicció amb la Llei de Memòria Històrica... tot són tecnicismes jurídics", diu Maria Antònia Oliver, de Memòria de Mallorca

10/10/2022

Memòria de Mallorca recorrerà al Constitucional la desestimació del recurs de cassació contra la protecció del monument de sa Feixina

L’Associació Memòria de Mallorca recorrerà al Tribunal Constitucional la desestimació del recurs de cassació al Suprem contra la protecció del monument de sa Feixina, a Palma, monòlit erigit durant el franquisme en homenatge al creuer Baleares. Estudia també un recorregut que passi per altres instàncies judicials, a l’àmbit europeu.

L’entitat Memòria de Mallorca es mostra indignada per la resolució de la protecció del monument, que consideren que té una càrrega d’ideologia “franquista” i no pot estar a un espai públic. El pronunciament judicial, que ha pogut consultar IB3 Ràdio, no entra a valorar el que representa el monument, sinó que argumenta la inadmissió del recurs amb motius jurídics que tenen a veure en la forma de presentació d’aquest recurs.

“No s’ha entrat a valorar res, l’ofensa a les víctimes, la contradicció amb la Llei de Memòria Històrica… tot són tecnicismes jurídics”, ha respost Maria Antònia Oliver, presidenta de Memòria de Mallorca.

L’opció de presentar recurs a aquesta decisió no té recorregut, segons Jorge Garrido, un advocat que es va implicar personalment en el cas i el 2016 va dissenyar l’estratègia jurídica per aturar l’enderrocament de sa Feixina. “Ja ho diuen els tècnics, el monument s’ha de protegir per motius històrics, artístics i arquitectònics, quan en bastaria un per preservar-lo”, afirma Garrido per argumentar, a més, que no s’ha vulnerat cap dret fonamental.

Els informes tècnics del Consell de Mallorca són favorables a la catalogació del monument de sa Feixina “pel seu valor”.

 

10/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT