societat

Memòria Històrica de Mallorca recorrerà al Suprem la protecció del monument de Sa Feixina

Defensa que el monument  incompleix la llei de memòria històrica perquè, tot i eliminar-ne les inscripcions, segueix sent franquista


La Presidenta de l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca, Maria Antònia Oliver, assegura que el monument de Sa Feixina incompleix la llei de memòria històrica perquè, tot i eliminar-ne les inscripcions, el monument continua sent franquista. Per això considera “indignant” la sentència del Tribunal Superior de Balears que el protegeix ja que obliga a catalogar-lo. Ho ha afirmat a l’entrevista realitzada a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio. El Tribunal ha rebutjat el recurs de l’Ajuntament de Palma, del Consell de Mallorca i de l’Associació de Recuperació de Memòria Històrica contra la sentència que anul·lava l’enderrocament del monument.

“No és vera el que diu el jutge. És un monument franquista, inaugurat per Franco”, ha assegurat Oliver. També ha recordat que “hi va haver cerimònia amb tota la parafernàlia, amb la salutació feixista”, i creu que no és un argument vàlid que el monument fos sufragat amb una subscripció popular, ja que “molts presos i families varen haver d’aportar doblers per por de represàlies”.

És per això que des de l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica continuaran amb el litigi legal i recorreran la decisió al Tribunal Suprem. Oliver ha assegurat que si això falla, només els quedarà anar al Tribunal Europeu dels Drets Humans d’Estrasburg. També creu que fa falta fer molta pedagogia perquè la gent ho comprengui i que els costa molt que hi hagi “entitats suposadament progressistes”, com ARCA que vulguin protegir el monument de Sa Feixina.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Fora mascaretes als espais a l’aire lliure, sempre que es respecti la distància interpersonal

També deixarà de ser obligatòria a les residències de gent gran i espais institucionalitzats on el 80% de la població...

Aplaudiments espontanis, a les 14:00 en punt del dissabte de Sant Joan

La intensa pluja ha dissuadit cap intent de celebrar un primer toc a Ciutadella

Ciutadella respira ambient santjoaner tot i la suspenció de la festa

El matí del dissabte de Sant Joan ha transcorregut entre brindis i berenars, però sense arena als carrers {rela} El...

La comissaria de Ciutadella, la primera de Balears en expedir el nou DNI

Amb la nova versió s'incorporen nous elements de seguretat