Investiguen l’aparició de tres cadàvers surant en aigües de les Balears
Un dels cossos ha estat localitzat a la platja de ses Estaques, a Santa Eulària des Riu

L'espoli de jaciments mou 60.000 milions de dòlars anuals arreu del món
Es calcula que cada any es produeixen a Menorca una desena d’espolis contra el patrimoni. El tinent coronel en cap del Departament de Delictes Contra les Persones i el Patrimoni de l’UCO, Javier Rogero, explica que l’objectiu d’aquest esdeveniment és establir un marc de coordinació internacional contra el tràfic il·legal de béns culturals i mostrar la capacitat que té la Guàrdia Civil, qui considera un dels cossos més ben preparats del món.
El comandament apunta que el mercat d’aquests béns funciona bàsicament pel boca-orella i també a través d’internet. Això no obstant, apunta que moltes vegades aquestes peces espoliades acaben venent-se a cases de subhastes d’arreu del món.
En aquest context, Menorca acollirà d’aquí a un mes el segon seminari internacional contra el tràfic il·legal de béns culturals. Una cita que reunirà al Llatzeret mig centenar d’experts dels cossos policials més importants del món. Hi participen, entre d’altres, representants de l’FBI, la Interpol, Europol i de les policies de la majoria de països europeus, de sud-amèrica i també del Marroc. Hi prendrà part també membres de la UNESCO, ja que la cita és un impuls per a la candidatura de la Menorca Talaiòtica. De fet, aquest és un dels motius pels quals s’ha escollit l’illa per a la seva celebració.
El seminari se celebra els dies 26 i 27 de setembre al Llatzeret.
Un dels cossos ha estat localitzat a la platja de ses Estaques, a Santa Eulària des Riu
Segons assenyalen, la infraestructura condiciona el creixement d'un sector amb demanda, diuen, d'aquestes embarcacions recreatives de grans dimensions