política

Menorca aprova demanar al Ministeri la congelació immediata dels preus de lloguer

Ciutadans hi ha votat en contra i el PP s'hi ha abstingut i no ha participat en el debat

Imatge d'arxiu. /REUTERS


El ple del Consell de Menorca ha aprovat avui, amb vots a favor només de l’equip de Govern, sol·licitar al Govern la congelació dels preus del lloguer de manera immediata amb la finalitat de donar temps al fet que les administracions autonòmiques, insulars i locals prenguin mesures per frenar la manca de l’habitatge.

En contra d’aquesta fórmula, Ciutadans, que hi ha votat en contra, assegura que “la congelació dels preus de lloguer s’ha aplicat a altres països i no funciona; estem en contra de criminalitzar els propietaris”. Per la seva part, el PP s’hi ha abstingut i no ha participat en el debat.

Sigui com sigui, l’objectiu de l’equip de Govern és el de “pressionar per fer efectiva una mesura ja contemplada en el pacte de Govern entre PSOE i UP. Volem evitar que arribem a mitja legislatura i no s’hagi fet res”.

La institució insular també demandarà al Ministeri de Mobilitat, Transport i Agenda Urbana la implementació de l’índex de referència i preus oficials dels habitatges de lloguer i la seva relació amb els ingressos de les famílies.

A més, exigirà la realització dels canvis normatius necessaris perquè les despeses de formalització dels contractes de lloguer no recaiguin sobre els inquilins.

Finalment, demanarà al Govern que el Consell de Menorca tengui la potestat de regular els preus, una vegada s’implementi la normativa.

Precisament avui la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, encapçala la Mesa de l’Habitatge, que reuneix agents polítics, econòmics i socials implicats en matèria d’habitatge de la comunitat autònoma. Hi participen el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons; el director general d’Habitatge, Eduardo Robsy, i la gerent del Ibavi, Cristina Ballester. També el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern demana a l’Estat que tengui en compte l’elevat preu de l’habitatge a les Balears per fixar les possibles ajudes al lloguer i les hipoteques

Les immobiliàries, que ja han rebut consultes dels llogaters perquè no poden pagar, demanen que es concedeixin les ajudes de...

El PP demana al Consell de Menorca fer força contra la gestió estatal dels romanents municipals

Considera que els ajuntaments han fet molt d'esforç per a contenir la despesa i estalviar

Armengol: “El Govern balear ha comprat totes les proves de diagnòstic ràpid (PCR) que s’han fet. Encara no n’hem rebut cap del Ministeri”

La presidenta ha recordat que l'economia balear depèn del sector turisme i demana que les empreses no essencials també pugui...

El Partit Popular s’oposa a què el Govern central mobilitzi els romanents dels ajuntaments

El líder del PP, Biel Company, assegura que la gestió dels doblers retinguts ha de ser municipal