3.500 persones es retroben amb els ‘Ja t’ho diré’
És la segona cita en honor a un dels fundadors, Sente Fontestad
El primer any del projecte 'Pescart', posat en marxa per la plataforma Plastic Free Menorca, ha permès donar sortida a un 15 % de les xarxes en desús
La pesca és un dels oficis més emblemàtics de Menorca i les xarxes, un instrument indispensable per als pescadors. La seva vida útil, però, és més aviat curta. Tot i els esforços dels pescadors per arreglar-les i fer-les durar, moltes no sobreviuen més enllà d’una temporada. De fet, cadascuna de les barques que feinegen a Menorca llencen un quilòmetre de xarxa cada any. Són aproximadament 600 xarxes anuals que, fins ara, no es reciclaven.
La plataforma Plastic Free Menorca va emprendre fa un any un projecte per canviar aquesta realitat. Es diu ‘Pescart’, a través de la qual els artesans donen una segona vida als ormejos de pesca i els empren per elaborar diferents productes.
Una de les primeres artesanes a adherir-se a la iniciativa va ser Marga Triay. Ara, a través de tallers oberts, explica els seus resultats d’experimentar amb els materials i teixits de les velles xarxes, i anima altres artesans a posar en pràctica les seves idees, que també aprofiten per veure i manipular el material disponible.
El primer any del projecte ‘Pescart‘ ha permès donar sortida a un 15 % de les xarxes en desús. L’objectiu és poder arribar a una tercera part o, fins i tot, a la meitat del total per evitar, així, el seu impacte sobre el medi ambient i el perjudici que generen a la fauna marina quan acaben al fons del mar, com, malauradament, moltes vegades succeeix.
És la segona cita en honor a un dels fundadors, Sente Fontestad
És un programa de l'Hospital de Son Espases que es va crear fa tres mesos
1.284 adolescents de 25 centres han escenificat els feminicidis produïts a Espanya des del 2003
Segons han confirmat a IB3 Notícies, hi ha una segona persona vinculada en el robatori que encara cerca la Policia i la Guàrdia Civil