menorca

Menorca estudiarà replantar posidònia en zones afectades per la pressió humana

Ho proposa un estudi de l'OBSAM que ha començat a avaluar els impactes del desenvolupament socioeconòmic a la mar


Menorca estudiarà la possibilitat de replantar posidònia en zones on la pressió de l’activitat humana l’ha fet retrocedir. Així es planteja en un estudi de l’Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM) que ha començat a avaluar els impactes del desenvolupament socioeconòmic a la mar.

Amb la voluntat de contribuir a la millora de l’estat de conservació dels ecosistemes marins i de capgirar, en la mesura que es pugui, els impactes que els afecten; un equip de l’OBSAM ha estat un any identificant les pressions que l’acció de l’home hi està generant i detectant-ne els impactes; la majoria dels quals es localitzen als ports i entorn d’urbanitzacions de costa.

Les responsables de l’estudi han identificat fins a 36 tipus de pressions i n’han estudiat una quinzena, entre ells l’aqüicultura, la contaminació lumínica i els abocaments. Consideren que aquesta feina hauria de tenir continuïtat.

A més, d’identificar les pressions sobre el medi marí com a passa necessària per fer una gestió integrada de la mar i la costa; l’estudi també proposa solucions: Per exemple, replantar posidònia en punts com ara l’entorn de l’emissari de la dessalinitzadora de Ciutadella afectada, fa deu anys, per l’abocament puntual d’argila bentonita.

Un altre exemple de l’impacte de l’activitat humana es troba a la badia de Fornells on els efectes de les granges d’aqüicultura continuen essent ben visibles trenta anys després que se’n cessés l’activitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Menorca demanarà al Govern 300.000 euros per garantir la gratuïtat del transport públic interurbà als menors de fins a 16 anys

La intenció del Consell és que els joves menorquins puguin beneficiar-se de la mesura a partir del gener de 2023

14 persones detingudes en el cas de les 12 menors tutelades per l’IMAS

Segons els investigadors, entre les víctimes localitzades fins ara, hi hauria 9 usuàries de centres d'acollida. La policia ja ha...

Només un de cada cinc vehicles que es matriculen enguany a Menorca són cotxes

La pandèmia ha accentuat un canvi en els hàbits de mobilitat amb un augment de sistemes de transport més sostenibles

Els pagesos de Menorca i Mallorca compren un 40% més de farratges que l’any passat

Els ramaders han invertit 284 mil euros en l'adquisició d'alfals, civada, margall o enclova; el que suposa el 50 per...