X

Menorca informa l’Oficina Anticorrupció que no aprecia fraccionament de contractes en la gestió de l’IME

Argumenta que les factures corresponen a diferents línies de feina i àmbits d'actuació

22/05/2023

Menorca informa l’Oficina Anticorrupció que no aprecia fraccionament de contractes en la gestió de l’IME

Susana Mora, Presidenta del Consell de Menorca, i Miquel Àngel Maria, Conseller de Cultura i president de l'IME

Axel Camarasa

El Consell de Menorca descarta l’existència de fraccionament de contractes a l’Institut Menorquí d’Estudis. La presidenta, Susana Mora, assumeix l’informe del mateix IME en el qual nega que s’hagin produït irregularitats durant la contractació del projecte per elaborar les directrius estratègiques de Menorca. S’argumenta que ‘les diferents actuacions objecte de les factures estudiades corresponen tant a diferents línies de feina com a diferents àmbits d’actuació, que es van fer amb caràcter experimental, i, per tant, mutable, la qual cosa justifica l’impossibilitat de programar necessitats plurianuals’.

La conclusió de l’IME coincideix amb la dels serveis jurídics del Consell. Tots dos informes van ser remesos el passat dia 2 a l’Oficina Anticorrupció, que va ser qui va posar en dubte el compliment de la llei de contractes del sector públic i donava tres mesos a Susana Mora per donar una resposta.

En el ple d’avui matí s’explicaran els detalls d’aquests informes. Serà gràcies a una pregunta del PP.

Demà hi ha convocat un altre ple extraordinari; en aquest cas, per a l’aprovació definitiva del Pla Territorial Insular.

22/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris