Dues entitats inspeccionen diverses platges de l'illa per a detectar pèl·lets de plàstic que arriben des de les petroquímiques de Tarragona
A Menorca dues entitats uneixen esforços inspeccionant algunes platges per concretar l’origen d’un tipus de microplàstics: els pèl·lets. L’objectiu final és el d’instar la Unió Europea perquè, l’any que ve, comenci a concretar una norma per combatre el seu abocament (voluntari o no) a la mar.
Els pèl·lets són petites boletes que empra la indústria química per a fabricar tota mena de plàstics. Ara, un grup d’investigadors de l’entitat Good Karma Projects són a Menorca per avaluar com arriben a l’Illa des de les petroquímiques de Tarragona. Per a fer aquest estudi avaluen el rastre d’aquests plàstics a cinc platges menorquines. Ho fan amb l’ajuda de l’entitat local Per la Mar Viva.
Es calcula que a Espanya cada any s’aboquen a la mar 5.800 tones d’aquests pèl·lets i no hi ha cap normativa (ni estatal ni europea) que hi posi fre. Però en col·laboració amb la Fundació Surfrider, aquests investigadors ja s’han adreçat al Ministeri de Transició Ecològica i a diputats de la Comissió Europea.
El Ministeri ha considerat l’estudi prioritari i les conclusions les presentaran formalment a la Unió Europea a l’octubre, ja que el pròxim any s’hi han de decidir les polítiques per a combatre la contaminació per microplàstics.
Segons fonts de la Guàrdia Civil, el succés ha ocorregut a les 17.45 hores en un establiment de menjar tradicional molt conegut
El succés, segons la informació del SAMU, ha tengut lloc aquest dilluns matí
Es tracta d'un britànic de 40 anys