societat

Menorca renuncia al seu primer projecte de cohabitatge per ajudar els afectats per la pandèmia

El Consell demanarà al 'banc dolent' que cedeixi tots els habitatges que té a zones urbanes per destinar-los a lloguer social 

Menorca+renuncia+al+seu+primer+projecte+de+cohabitatge+per+ajudar+els+afectats+per+la+pand%C3%A8mia

Menorca es queda sense el seu projecte estrella en habitatge per aquest mandat. Els 200.000 euros previstos per a comprar els terrenys que havien d’allotjar pisos de cohabitatge s’han decidit desviar a les ajudes per als sectors econòmics més afectats per la crisi sanitària. Tot i això, es demanarà a la SAREB que cedeixi en 5 anys tots els habitatges que té l’illa per destinar-los a lloguer social.

Cada conselleria de Menorca ha hagut de desviar 250.000 euros del seu pressupost per arribar als 2 milions d’euros d’ajudes per mor del coronavirus que s’aprovaran en ple dilluns. En el cas de la cartera d’Habitatge, la consellera ha renunciat a un dels projectes més il·lusionants, però el més difícil de fer-se realitat per la crisi, ja que necessitava capital privat. El Consell havia de comprar un solar per a un projecte de cohabitatge per a ciutadans de la tercera edat que s’havien de constituir en cooperativa per construir els pisos.

Però el Consell sol·licitarà al “banc dolent” que li cedeixi en 5 anys tots els habitatges que té a l’illa per tal de destinar-los a lloguer social. La SAREB té 17 immobles en total a Menorca, però es demanen només els ubicats a zones urbanes. El Consell també reclamarà tots els terrenys que tengui a sòl urbanitzable per aixecar noves promocions amb el Govern i els ajuntaments i així oferir habitatge a tothom.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La familia reial visita Petra

Una visita acompanyada de crits a favor i en contra

La Policia Local d’Eivissa aixeca 11 denúncies en una festa il·legal a Ca n’Escandell

Els participants hi havien duit un generador elèctric, altaveus, focus d'il·luminació i geleres amb begudes alcohòliques.

Balears suma 222 nous positius per COVID-19 durant el cap de setmana

Dos usuaris de residències de gent gran han perdut la vida

En un mes s’han realitzat 337 inspeccions i s’han aixecat 201 actes d’infracció

La Direcció General d'Emergències i Interior ha coordinat 80 inspeccions aquest cap de setmana