societat

Menorca renuncia al seu primer projecte de cohabitatge per ajudar els afectats per la pandèmia

El Consell demanarà al 'banc dolent' que cedeixi tots els habitatges que té a zones urbanes per destinar-los a lloguer social 

Menorca+renuncia+al+seu+primer+projecte+de+cohabitatge+per+ajudar+els+afectats+per+la+pand%C3%A8mia

Menorca es queda sense el seu projecte estrella en habitatge per aquest mandat. Els 200.000 euros previstos per a comprar els terrenys que havien d’allotjar pisos de cohabitatge s’han decidit desviar a les ajudes per als sectors econòmics més afectats per la crisi sanitària. Tot i això, es demanarà a la SAREB que cedeixi en 5 anys tots els habitatges que té l’illa per destinar-los a lloguer social.

Cada conselleria de Menorca ha hagut de desviar 250.000 euros del seu pressupost per arribar als 2 milions d’euros d’ajudes per mor del coronavirus que s’aprovaran en ple dilluns. En el cas de la cartera d’Habitatge, la consellera ha renunciat a un dels projectes més il·lusionants, però el més difícil de fer-se realitat per la crisi, ja que necessitava capital privat. El Consell havia de comprar un solar per a un projecte de cohabitatge per a ciutadans de la tercera edat que s’havien de constituir en cooperativa per construir els pisos.

Però el Consell sol·licitarà al “banc dolent” que li cedeixi en 5 anys tots els habitatges que té a l’illa per tal de destinar-los a lloguer social. La SAREB té 17 immobles en total a Menorca, però es demanen només els ubicats a zones urbanes. El Consell també reclamarà tots els terrenys que tengui a sòl urbanitzable per aixecar noves promocions amb el Govern i els ajuntaments i així oferir habitatge a tothom.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els guies turístics de Menorca donen la temporada per perduda

La limitació del nombre de passatgers als autobusos farà encarir les seves excursions

Què es pot fer a la Fase 3?

Formentera passa aquest dilluns a la Fase 3. El Govern ha eliminat les franges horàries en aquesta fase de la desescalada i permetrà reunions de fins a un màxim de...

La comunitat educativa ja treballa en un ‘pla de retorn a la presencialitat’ per al curs que ve

L'objectiu és que estigui enllestit a finals de juny perquè els centres es puguin preparar durant el mes de juliol

Els pescadors eivissencs asseguren que la recuperació de la tonyina ha donat fruits

Només una persona, Jaume Coll, fa captures ara mateix d'aquest peix que costa gairebé 30 euros el quilo al mercat