SOCIETAT

Menorca renuncia al seu primer projecte de cohabitatge per ajudar els afectats per la pandèmia

El Consell demanarà al 'banc dolent' que cedeixi tots els habitatges que té a zones urbanes per destinar-los a lloguer social 


Menorca es queda sense el seu projecte estrella en habitatge per aquest mandat. Els 200.000 euros previstos per a comprar els terrenys que havien d’allotjar pisos de cohabitatge s’han decidit desviar a les ajudes per als sectors econòmics més afectats per la crisi sanitària. Tot i això, es demanarà a la SAREB que cedeixi en 5 anys tots els habitatges que té l’illa per destinar-los a lloguer social.

Cada conselleria de Menorca ha hagut de desviar 250.000 euros del seu pressupost per arribar als 2 milions d’euros d’ajudes per mor del coronavirus que s’aprovaran en ple dilluns. En el cas de la cartera d’Habitatge, la consellera ha renunciat a un dels projectes més il·lusionants, però el més difícil de fer-se realitat per la crisi, ja que necessitava capital privat. El Consell havia de comprar un solar per a un projecte de cohabitatge per a ciutadans de la tercera edat que s’havien de constituir en cooperativa per construir els pisos.

Però el Consell sol·licitarà al “banc dolent” que li cedeixi en 5 anys tots els habitatges que té a l’illa per tal de destinar-los a lloguer social. La SAREB té 17 immobles en total a Menorca, però es demanen només els ubicats a zones urbanes. El Consell també reclamarà tots els terrenys que tengui a sòl urbanitzable per aixecar noves promocions amb el Govern i els ajuntaments i així oferir habitatge a tothom.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |