X

Menorca renuncia al seu primer projecte de cohabitatge per ajudar els afectats per la pandèmia

El Consell demanarà al 'banc dolent' que cedeixi tots els habitatges que té a zones urbanes per destinar-los a lloguer social 

16/05/2020

Menorca renuncia al seu primer projecte de cohabitatge per ajudar els afectats per la pandèmia

Vanesa Ortí

Menorca es queda sense el seu projecte estrella en habitatge per aquest mandat. Els 200.000 euros previstos per a comprar els terrenys que havien d’allotjar pisos de cohabitatge s’han decidit desviar a les ajudes per als sectors econòmics més afectats per la crisi sanitària. Tot i això, es demanarà a la SAREB que cedeixi en 5 anys tots els habitatges que té l’illa per destinar-los a lloguer social.

Cada conselleria de Menorca ha hagut de desviar 250.000 euros del seu pressupost per arribar als 2 milions d’euros d’ajudes per mor del coronavirus que s’aprovaran en ple dilluns. En el cas de la cartera d’Habitatge, la consellera ha renunciat a un dels projectes més il·lusionants, però el més difícil de fer-se realitat per la crisi, ja que necessitava capital privat. El Consell havia de comprar un solar per a un projecte de cohabitatge per a ciutadans de la tercera edat que s’havien de constituir en cooperativa per construir els pisos.

Però el Consell sol·licitarà al “banc dolent” que li cedeixi en 5 anys tots els habitatges que té a l’illa per tal de destinar-los a lloguer social. La SAREB té 17 immobles en total a Menorca, però es demanen només els ubicats a zones urbanes. El Consell també reclamarà tots els terrenys que tengui a sòl urbanitzable per aixecar noves promocions amb el Govern i els ajuntaments i així oferir habitatge a tothom.

16/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris