X

Més de 10.000 infants atesos per la Unitat d’Urologia Pediàtrica de Son Espases

Han celebrat el desè aniversari del departament amb un taller de cuina

16/09/2023

Més de 10.000 infants atesos per la Unitat d’Urologia Pediàtrica de Son Espases

Leire Giral

La Unitat d’Urologia Pediàtrica de l’Hospital de Son Espases ha atès més de 10.000 infants de les Balears durant els 10 anys que fa que està en funcionament. Amb motiu d’aquest aniversari, avui han organitzat un taller de cuina a l’Escola d’Hostaleria adreçat a infants amb l’objectiu d’aprendre jugant. Els hem trobat amb les mans al plat. Una vintena de nins i nines s’han posat el capell de cuina per ser petits xefs que, atents, no han perdut detall de cap recepta. Aprendre a cuinar jugant. Són els ingredients principals d’Uroxef.

“La idea és que els infants es puguin introduir al món de la cuina per prendre’n consciència”, comenta Amador Granado, professor de l’EHIB. Entre les activitats, s’hi han trobat tallers per adolescents i, en paral·lel, xerrades informatives per les famílies a càrrec de la cap de la Unitat d’Urologia de l’Hospital de Son Espases i de l’Associació per la Lluita contra les Malalties Renals. Perquè la implicació de les famílies és clau per prevenir greuges.

“No es tracta només de curar la malaltia, sinó de prevenir per evitar que empitjorin. I per això és fonamental l’educació i treballar amb les famílies”, explica Ana Edith Hernández, doctora adjunta de la Unitat d’Urologia Pediàtrica de l’Hospital de Son Espases. En 10 anys, han atès prop de 10.000 infants d’arreu de les Illes i han fet 1.500 cirurgies a infants amb malformacions renals i urinàries, uns infants que avui se sabien de memòria el menú i que tenen clara la importància de menjar sa.

16/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris