SOCIETAT

Més de 150 punts de Mallorca celebren la missa de Matines

El cant de la Sibil·la s'ha escoltat a parròquies i esglésies


La parròquia de Sant Agustí ha estat una de les primeres de Palma en oferir la missa de matines avui horabaixa. I de la mà, hi va el Cant de la Sibil·la, patrimoni immaterial de la UNESCO des del 2010. “Per jo lo màgix és que dugui tants d’anys, des del segle XII, i no s’ahi perdut, és quelcom que m’emociona”, explica Marta Serra, que torna a cantar-la a la parròquia per segon any consecutiu.

A Sineu, la Sibil·la ha aparegut amb una imatge renovada. I és que la dissenyadora Irene Peukes ha confeccionat un vestit que lliga amb el patrimoni tèxtil mediterrani, sense deixar enrere la tradició i els referents pictòrics de les antigues sibil·les. “S’assembla molt als vestits de l’època, ens hem inspirat en la informació que hem pogut recopilar”, explica Peukes. “El que hem fet ha estat cercar representacions barroques d’endevines, llegidores de cartes”, afegeix l’ajudant Xesca Fernández.

Més de 150 punts de Mallorca celebren avui la missa de matines. Una de les més tradicionals, la de Lluc, s’ha hagut de fer a porta tancada per segon any consecutiu, a causa de la situació sanitària. El darrer Cant de la Sibil·la que s’escoltarà en aquesta jornada serà la de la Seu. La podreu seguir en directe, a les 11 del vespre, aquí, a IB3 Televisió.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |