SOCIETAT

Més de 16.000 alumnes comencen el curs 2022-23 de Formació Professional

Educació afirma que hi ha un increment sostingut en la demanda de plaça. El termini de matriculació romandrà obert fins al pròxim 14 d'octubre


Educació destaca que la xifra d’alumnes interessats en els estudis d’FP manté un increment sostingut que, des del curs 2018-19, és del 62 %. També augmenten els professors d’FP; arriben fins als 118. Aquest curs s’ofereixen 25 nous cicles, 2 de nova implantació i 5 nous d’FP duals o intensius. A més, s’ofereixen dos nous màsters d’FP.

L’adeqüació dels estudis a les demandes dels sectors productius causa que la incorporació a l’empresa sigui gairebé immediata i que hi hagi de cada vegada manco abandonament escolar. No obstant, per a Educació la problemàtica és una altra: “Ens preocupen més els cicles que no omplim i tenen molta inserció laboral, com per exemple, els cicles de manteniment, els electricistes, fred i calor”, afirma el director general de Formació Professional, Antoni Baos.

Tot i els nous estudis i l’augment de les places, encara hi ha llista d’espera en determinades famílies professionals: “Els cicles sanitaris, d’informàtica i d’electromecànica de vehicles són els que més demanda tenen, i no podem ofertar totes les places que la gent ens demana”, diu el cap de departament de formació professional, Víctor Arjona.

Amb tot, demà s’inicia el curs 2022-23, però la matriculació està encara oberta fins el pròxim 14 d’octubre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |