X

Més de 300 infants amb autisme reben assistència de l’EADISOC

Aquest organisme, que depèn de la Conselleria d'Educació, assessora i forma el professorat perquè pugui oferir allò que necessita un alumne amb TEA

16/03/2024

Més de 300 infants amb autisme reben assistència de l’EADISOC

67

Una de cada 58 persones a tot el món tenen autisme. De cada vegada n’hi ha més, inclosos infants. També a les escoles de les Balears n’augmenten els casos. Actualment, n’hi ha 3.800 de diagnosticats. D’aquests, 350 reben actualment el suport d’un servei. Un servei que, a banda de l’atenció directa a l’infant, també té una altra funció: formar el professorat.

En Pep és l’orientador al CEIP de Son Oliva, a Palma, i dona unes pautes a na Marta, mestra d’anglès, que té a classe un alumne amb TEA. Aquesta formació és cabdal. Però de vegades no basta. I aquí entra en joc Maria Pazos i la resta de l’equip d’EADISOC a les 4 illes de les Balears. Els dona eines per poder resoldre situacions que, per diversos motius, no han pogut solucionar.

“Allò principal que hem de fer és mirar de llevar l’ansietat que pot tenir aquest alumne per qualque motiu: perquè hi ha un canvi, perquè hi ha un renou que els afecta, per no saber què hauran de fer més tard, etc., etc. Nosaltres podem actuar tan directament amb l’alumne i les famílies, o també formant el professorat i tot el personal del centre perquè tenguin eines per reaccionar”, assegura Maria Pazos, directora de l’EADISOC.

Hi ha 3.800 alumnes diagnosticats amb autisme a les Balears. N’hi ha que estan sota control, però quan el cas és més complicat, apareixen les 12 professionals de l’EADISOC a les 4 Illes. Són 2 més que el curs passat, i de cara al que ve, la directora general d’Atenció a la Diversitat, Neus Riera, n’augmentaran més, perquè, assegura, de cada vegada n’hi ha més casos diagnosticats. Per Ana Lladó i Gabriel Suñer, pares de bessones amb autisme, rebre ajuda ha estat una benedicció.

“Les nines varen entrar amb 3 anys a l’escola i no estaven diagnosticades. En 10 dies, entre l’EADISOC i l’escola ja ho varen fer. Eren nines que no es relacionaven amb ningú, ni tan sols miraven la gent a la cara. Amb molta de feina i esforç, ara podem dir que fan les feinetes, es relacionen al pati per jugar… estam molt agraïts, tant a l’EADISOC com al CEIP Son Oliva. S’han de posar totes les eines necessàries perquè aquests al·lots amb autisme millorin, perquè aquests nins seran adults i ho hauran de menester per a la resta de la seva vida”, asseguren Ana i Gabriel.

16/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Nirza 23/03/2024

    Tengo una niña con autismo

EL MÉS LLEGIT