X

Més de 300 persones estan en llista d’espera pel tractament de la PrEP

Aquest estiu ha continuat la tendència a l'alça dels diagnòstics de les infeccions de transmissió sexual més freqüents a les Balears

10/09/2023

Més de 300 persones estan en llista d’espera pel tractament de la PrEP

Bàrbara Rodríguez

Les Balears són una de les comunitats amb més episodis d’infeccions de transmissió sexual d’Espanya. Tot i que els professionals asseguren que la incidència és alta durant tot l’any, afirmen que l’estiu és una de les temporades en què augmenta el risc de contraure una infecció d’aquest tipus.

Les causes són diverses: “Vivim a un lloc turístic amb gent més jove que altres regions d’Espanya. Per tant, això fa que augmenti la transmissió d’aquestes malalties”, explica el doctor Sion Riera, cap de secció de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitari de Son Espases i metge del Centre Autonòmic d’Infeccions de Transmissió Sexual (CAITS).

Aquest estiu els diagnòstics més freqüents continuen la tendència d’anys anteriors. Són malalties com la sífilis, la gonorrea o la clamídia. Tot i les altes incidències, l’expert celebra que, en els darrers dos anys, l’afectació del VIH ha minvat. En gran part, atribueix les dades al fort interès que ha despertat el programa de prevenció PrEP, del servei CAITS. Ara mateix, hi ha més de 300 persones en llista d’espera.

Si presentau símptomes o sospitau que podríeu tenir alguna infecció de transmissió sexual, podeu consultar-ho amb el vostre metge de capçalera, si no és urgent, o demanar cita amb el centre CAITS.

10/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris