societat

Més de tres mil persones han notificat efectes adversos a la vacuna de la Covid a Balears

Des de Salut asseguren que es tracta d'efeces que coincideixen amb la data de vacunació, però que no tenen perquè estar-hi relacionats 


Balears ha registrat, des de l’inici de la campanya de vacunació contra la Covid, un total de 3.410 notificacions d’efectes adversos després de rebre la vacuna, la majoria lleus, segons dades de la Conselleria de Salut. La Conselleria matisa, però que es tracta d’efectes que coincideixen amb les dates de vacunació, però que això no significa necessàriament que estiguin relacionats amb aquesta. “Establir una relació causal és competència dels centres autonòmics i del centre coordinador de l’Agència Espanyola de Medicaments”, han recordat.

Del total de notificacions d’esdeveniments adversos, 1.701 corresponen a pacients vacunats amb Pfizer, 764 amb Moderna, 860 amb AstraZeneca i 82 amb Janssen. En altres tres notificacions no es va especificar vacuna. Si aquestes xifres es posen en relació amb la població vacunada, la taxa més alta d’efectes adversos es dona entre pacients que han rebut AstraZeneca.

Del total de notificacions, 319, un 9% del total, van ser considerats efectes greus, i 3.091, un 91 per cent, lleus.

En el conjunt d’Espanya, l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris havia registrat fins al 14 de novembre un total de 50.824 notificacions d’efectes adversos després de les 71.746.002 dosi de vacunes administrades, és a dir  71 notificacions per cada 100.000 dosi administrades.

Entre els efectes més notificats hi ha els trastorns generals (febre i dolor a la zona de vacunació), del sistema nerviós (cefalea i marejos) i del sistema musculoesquelètic (miàlgia i artràlgia).

La majoria de les notificacions corresponen a dones (74%) i a persones d’entre 18 i 65 anys (87%). De les 50.824 notificacions d’esdeveniments adversos, 10.091 van ser considerades greus, entenent-se com a tal qualsevol esdeveniment advers que requereixi o prolongui l’hospitalització, doni lloc a una discapacitat significativa o persistent, o a una malformació congènita, posi en perill la vida o resulti mortal, així com qualsevol altra condició que es consideri clínicament significativa.

De les notificacions d’esdeveniments adversos considerades greus rebudes fins al 14 de novembre, 346 van acabar amb la mort. L’AEMPS puntualitza, no obstant això, que “aquests esdeveniments no poden considerar-se relacionats amb les vacunes pel mer fet de notificar-se”. Segons l’Agència, en la majoria de casos de mort, la defunció es pot explicar per la situació clínica prèvia del pacient i/o altres tractaments que estigués prenent.


 més info 1.148 persones s’han vacunat contra la Covid a Son Dureta
 més info Presses als vacunòdroms de Mallorca per inocular-se la vacuna contra la Covid

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

L’aigua de l’aixeta és de bona qualitat?

"En general, és bona", assegura Hazel Morgan, membre d'Amics de la Terra

Balears 2022: l’emancipació més baixa des de 2006 i un mercat laboral “desolador” per als joves

Només un 16,2% dels joves d'entre 16 i 29 anys de Balears està emancipat, un 5% menys que el 2018,...

Els comerciants de Palma, cansats de les obres a Jaume III i al carrer dels Oms

Les patronals es queixen que les feines s'allarguen més del previst i que el retard afecta la caixa de principi...

Cauen a la meitat els accidents a l’autopista de Llucmajor, sobretot al nou tram Llucmajor-Campos

La DGT atribueix el descens dels darrers set anys a la devallada de trànsit per la pandèmia, al desdoblament i...