X

MÉS defensa incloure clàusules lingüístiques en la contractació pública de les empreses

El coordinador general del partit, Lluís Aspesteguia, ha remarcat que "l'ús social de la llengua catalana ha de ser una prioritat com a país davant la reculada que sofreix"

07/10/2022

MÉS defensa incloure clàusules lingüístiques en la contractació pública de les empreses

Redacció

El Consell Polític de MÉS per Mallorca ha acordat establir la llengua catalana com a “prioritat” en un futur cinquè Pacte de Progrés, a través de mesures com apostar per la inclusió de clàusules lingüístiques en la contractació pública d’empreses. La formació diu que, en aquest sentit, les administracions no poden defugir la seva responsabilitat, pel que fa al compliment de la Llei de normalització lingüística.

El coordinador general i candidat de MÉS per Mallorca a la Presidència del Govern, Lluís Apesteguia, ha remarcat que “l’ús social de la llengua catalana ha de ser una prioritat com a país davant la reculada que sofreix”. “Hem de fer un gran pacte com a societat, capitanejat pel Govern, per aconseguir que el català sigui la llengua d’ús normal a tot el territori de les Illes”, ha indicat.

Per part seva, durant aquesta trobada celebrada al Casal Pere Capellà, a Algaida, el secretari general de MÉS i candidat al Consell, Jaume Alzamora, ha reivindicat el treball realitzat fins ara des de les àrees de Política Lingüística del Govern, del Consell, així com a nombrosos ajuntaments. A més, ha assegurat que la llengua és “patrimoni” i que, per això, se n’ha de garantir l’ús social i la seva conservació.

Entre les propostes acordades per la formació està la d’impulsar els drets lingüístics dels catalanoparlants a través de les institucions, dotant l’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics dels recursos necessaris.

07/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris