societat

Més mesures de prevenció contra l’alcohol en menors d’edat a partir de l’estiu

Ajuntaments i hotels disposaran d'una guia amb mesures de prevenció contra el consum d'alcohol


Els ajuntaments de les Balears tendran a partir d’aquest estiu un guia de bones pràctiques per prevenir el consum d’alcohol en menors d’edat a les festes populars, com les revetlles. La Plataforma per un Oci de Qualitat a les illes, que engloba 40 entitats del sector turístic, concretament de l’oci nocturn (com el consolat britànic la Federació Hotelera de Mallorca i les associacions hoteleres de Menorca i les Pitiüses) i també administracions (com el Govern i els ajuntaments), està a punt d’enllestir un document amb una sèrie de mesures per posar fi al consum excessiu d’alcohol, principalment, a les festes populars però també als establiments turístics. Aquest manual preveu estar acabat el mes d’abril o maig perquè ja estigui en vigor a les primeres revetlles d’estiu i està dirigit, principalment, a menors d’edat però també a adults.

Entre les mesures de prevenció destaca la formació en dispensació responsable a les persones que venen alcohol en moments puntuals, com podrien ser les associacions de veïns o entitats esportives a les revetlles d’estiu.

El 80% de joves d’entre 14 i 18 anys asseguren haver consumit alcohol el darrer any a les Balears. Així ho constata una enquesta escolar elaborada entre el 2016 i 2017 pel Ministeri de Sanitat, que, a més, reflecteix que la majoria d’ells han comprat l’alcohol a comerços. Un problema estès a municipis costaners com Calvià o Palma, on l’excés d’alcohol està lligat amb el balconing. Una pràctica que aquest any passat ha deixat 7 morts a les Illes.

“Hem entrat en una dinàmica en la qual sembla que tot es permet i no hi ha límits. Hem de transmetre als turistes que poden venir a les Balears a passar-ho bé, beure una cervesa, sense excedir-se. Consideram que les mesures no han de ser urgents i traumàtiques i hauran de ser a llarg termini”, defensa Jesús Sánchez, president de l’Associació Balear de l’Oci Nocturn.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

La processó de l’Encontre, una de les més esperades de la Setmana Santa

A Sant Climent feia 53 anys que no es figurava aquest retrobament

Nova jornada d’incidències pel temporal

S’ha cancel·lat el ferri de Baleària de Formentera a Dènia i a Mallorca el vent ha tombat nombrosos arbres

El Parc Nacional Marítim Terrestre de Cabrera es prepara pel seu 28è aniversari

Enguany, hi ha més motiu, després que s'ampliàs en més de 80.000 hectàrees per arribar a prop de 91 mil