economia

Creix l’oferta de lloguer residencial per la crisi del vacacional

Dos de cada tres propietaris ja han tret els seus habitatges del mercat turístic, segons Fotocasa


La crisi turística ha fet que el 64% dels propietaris d’habitatges destinats a lloguer turístic hagi decidit ofertar-los en el mercat residencial. La dada és del portal Fotocasa, que ha realitzat 5.000 enquestes a tot Espanya durant el mes de setembre.

Un 15% dels propietaris enquestats assegura que s’ha passat al residencial per un temps limitat, fins que la situació de la pandèmia millori. Però la majoria, el 49%, preveu fer-ho de manera indefinida. Una tendència que està incrementant l’estoc de lloguer de llarga durada. “En el cas concret de les Balears, hem notat un increment del 20% del nombre d’ofertes de lloguer a la nostra plataforma”, explica Anaïs López, directora de comunicació de Fotocasa.

Un increment de l’oferta que també nota el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària. Segons les seves dades, un terç dels immobles que arriben al mercat prové del lloguer turístic. En el cas de Mallorca, són majoritàriament xalets a la Part Forana amb llicència d’estades turístiques vacacionals. “La gran majoria de propietaris d’aquest tipus d’habitatges prefereixen esperar, però alguns han decidit posar-les de lloguer de llarga durada perquè necessiten els ingressos per fer front a crèdits hipotecaris, o perquè no volen tenir la casa buida”, explica la presidenta dels APIs, Natàlia Bueno. Aquest fet està contribuint a que els preus dels lloguers residencials ja estiguin clarament per davall dels nivells pre-pandèmia.

La caiguda dràstica de les reserves de lloguer vacacional ha provocat unes pèrdues superiors als 600 milions d’euros al sector a les Balears, segons dades d’Habtur. Aquesta patronal, però, assegura que no s’està notant un trasvàs de propietats al mercat residencial.


Baixa per primera vegada el preu del lloguer a les Illes a causa de la crisi del coronavirus

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Fòrum de la Societat Civil reclama l’elaboració d’un pla rector de transició de model econòmic

Demanen també la creació d'una oficina de planificació estratègica

L’Associació Moda Mallorca critica que l’IB-Salut continuï comprant material sanitari a països com la Xina

Tot i ajustar els preus i millorar la qualitat, diuen, encara no han pogut vendre els seus productes a l'administració

El projecte del nou edifici de Mercat Nou de Vila continua bloquejat

La reforma es va començar a plantejar fa més de 20 anys i implica la construcció d'un nou edifici.

La covid genera pèrdues de 70 milions d’euros en el sector turístic de Capdepera

Per atraure visitants a Mallorca, el Consell iniciarà una campanya de promoció turística que potenciarà les fortaleses individuals de cada...