X

Més per Mallorca continua disconforme amb el PSIB sobre el català a la sanitat

Segons la formació ecosobiranista, la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, presentarà la seva dimissió en els pròxims dies

24/01/2023

Més per Mallorca continua disconforme amb el PSIB sobre el català a la sanitat

Redacció

La crisi de Govern oberta pel requisit del català a la sanitat comença a tenir conseqüències. Segons ha pogut confirmar IB3 Notícies, la directora general de Política Lingüística del Govern, Beatriu Defior, presentarà la seva dimissió en els pròxims dies. Fonts del partit també han avançat que convocaran una executiva extraordinària per valorar la possibilitat de més dimissions. La formació ecosobiranista vol forçar, a més, la convocatòria del Consell Social de la Llengua Catalana, perquè es pronunciï sobre la qüestió i avali la posició de Més per Mallorca.

De fet, aquest dimarts als passadissos del Parlament regnava la polèmica. El partit socialista no mou fitxa i manté que a les especialitats deficitàries, és a dir, als metges i les infermeres, no se’ls exigeixi el català. Unides Podem, per part seva, defensa que és prioritari el dret lingüístic dels pacients.

El Govern té ara un termini d’un mes per respondre als recursos de reposició presentats per l’STEI i l’Obra Cultural, que ja ha avançat que està decidida a acudir a la via contenciosa administrativa. El sindicat considera que el Servei de Salut ha actuat d’una manera arbitrària.

Sobre aquesta qüestió s’han pronunciat també Marga Prohens. La presidenta del Partit Popular de les Balears ha felicitat el Govern per eliminar una de les barreres que fan que hi hagi manca de personal a la Sanitat pública.

24/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris