política

Més per Mallorca sobre la vacunació dels càrrecs públics: “En aquest cas, l’exemplaritat no s’ha donat”

Els ecosobiranistes exigeixen la dimissió dels tres directius del PSIB immunitzats "per imatge"


La vacunació irregular -o almanco dubtosa- de tres càrrecs públics socialistes pot obrir un nou conflicte entre els socis del govern, especialment amb Més per Mallorca que exigeix la dimissió dels afectats bàsicament, per “un tema d’imatge” de les autoritats. Ni la formació ecosobiranista ni el tercer soci en qüestió, Unides Podem, no veuen clares les explicacions donades fins ara.

Més per Mallorca reclama que s’obri una investigació interna per esclarir el fets però ja ha traslladat la petició de dimissió.  “Independentment de les explicacions i de si ha estat o no irregular, és la qüestió és la imatge que traslladem a la ciutadania en uns moments com els actuals” afirma el portaveu de Més al Consell de Mallorca, Guillem Balboa, qui recorda que hi ha gent en els centres de salut, a primera línia, que no ha estat vacunada encara. “Crec que aquesta és la qüestió i que ens l’hem de prendre molt seriosament. La política ha de ser la primera a donar un plus d’exemplaritat i en aquest cas -afegeix Balboa- no s’ha donat, no s’ha produït”.

 

Unides Podem demana contundència si es demostren irregularitats

Menys contundent es mostra l’altres soci del PSIB, Podem que no dona per fet que les vacunacions siguin irregulars però sí veu que s’ha generat confusió. Per això, demana explicacions a Salut i si es confirma que el protocol no avalava aquestes vaccinacions, han de cessar els càrrecs, assegura Jesús Jurado, portaveu de Podem Palma.

 

La presidenta del govern respon

Francina Armengol ha defensat la vacunació del subdirector d’Infermeria de l’IBé Salut i responsable de la campanya de vacunació, Carlos Villafáfila, de la directora insular de Gent Gran, Sofia Alonso, i la subdirectora d’Atenció a la Cronicitat, Angélica Miguélez. La presidenta ha assegurat que “escoltarà totes les propostes que li facin els socis” i recorda a Més per Mallorca que té un espai per fer comentaris que és el Consell de Govern. Però insisteix que “la vacunació no és a cap alt càrrec, és sota criteris tècnics, a persones que estan a sanitat i en treball a residències”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Tolo Gili es compromet a intentar reintegrar el Pi com a nou president de la formació

L'artanenc ha obtingut el 57% dels vots al congrés del partit i Toni Roldán, el 43%

Tolo Gili, nou president del PI a Balears

L'artanenc ha obtingut el 57% dels vots al congrés del partit i Toni Roldán, el 43%

Francina Armengol: “Ara arriba el moment de dir als empresaris que apugin els sous”

La presidenta del Govern ha recordat que, a diferència del 2008, en aquesta crisi de la Covid ja s'han invertit...

Podem i MÉS s’atribueixen mèrits en el factor d’insularitat mentre l’oposició insisteix en aprovar la fiscalitat del REIB

El PP reconeix que els 110 milions del factor d'insularitat sembla "a priori" una xifra "raonable" però assenyala que si...