X

MÉS proposa una iniciativa per garantir una menjada saludable al dia a infants i joves

Volen que inclogui dins les beques menjador el període de mesos d’estiu per a les famílies vulnerables, que unifiqui els preus dels menjadors de tots els centres d’ensenyament i que estableixi les 5 hores de gratuïtat total amb el temps de menjador en l’educació 0-3

13/01/2024

MÉS proposa una iniciativa per garantir una menjada saludable al dia a infants i joves

Redacció

MÉS per Mallorca ha presentat una proposició no de llei al Parlament per garantir una menjada saludable al dia a infants i joves. Els ecosobiranistes proposen que el Govern garanteixi almenys una menjada completa al dia als menors d’edat en situació de vulnerabilitat els dotze mesos de l’any.

Segons la diputada de MÉS per Mallorca, Maria Ramon, “l’alimentació és un factor essencial per al desenvolupament físic i cognitiu dels infants en edat escolar i un dret accedir-hi de manera saludable”. A més, Ramon ha recordat que un de cada quatre infants i joves a les Illes Balears es troben en risc de pobresa i exclusió social i que, segons Unicef, aquests infants i joves no es poden permetre menjar carn, pollastre o peix una vegada cada dos dies ni fruita ni verdura diàriament.

“Per això presentam aquesta iniciativa que pretén, per una banda, abordar la necessitat bàsica d’alimentació infantil i juvenil cada dia de l’any i, per altra, establir les bases sòlides per al desenvolupament físic i cognitiu dels nins i les nines per construir societats més saludables i equitatives”, ha explicat Ramon.

Així idò, MÉS per Mallorca proposa que el Govern de les Illes Balears garanteixi almenys una menjada completa al dia als i les menors d’edat en situació de vulnerabilitat els dotze mesos de l’any i que estableixi un programa de menjades escolars saludables que compleixi amb els criteris nutricionals recomanats per experts en salut infantil. Un programa que hauria de ser aplicable a totes les escoles públiques i les concertades.

A més, els ecosobiranistes proposen que el Govern inclogui dins les beques menjador el període de mesos d’estiu per a les famílies vulnerables, que unifiqui el preu dels menús a tots els centres d’ensenyament i que estableixi les 5 hores de gratuïtat total amb el temps de menjador en l’educació 0-3.

D’altra banda, MÉS per Mallorca insta el Govern a fer complir la limitació dels aliments processats i amb sucre afegit als menjadors escolars dels centres educatius i a integrar els menjadors dins el Projecte Educatiu del Centre per implicar tota la comunitat educativa i així, introduir programes educatius sobre nutrició i hàbits saludables per augmentar i millorar la conscienciació entre els alumnes, les famílies i el claustre de la necessitat de tenir una dieta sana i equilibrada.

Així mateix, el partit ecosobiranista vol que el Govern incentivi la participació de les famílies a través de les Comissions de Menjador a les AFAS i/o les famílies representants als Consells Escolars. També que el Govern promogui la realització de formacions i coneixements a les famílies de la necessitat i importància de garantir una alimentació saludable als infants i jove, i que incentivi la compra de productes alimentaris de km 0, ecològics i sostenible i millorar així la qualitat dels aliments proporcionats a infants i joves.

13/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris