Una dona morta i diversos ferits en un accident entre un taxi i un turisme a la carretera de Menorca
Es tracta de la sisena mort per accident de trànsit a Menorca enguany, el pitjor any de la darrera dècada
Delegació del Govern i Costes es reuniran dimarts amb els municipis sacsejats per la borrasca
Els batles dels municipis del Llevant de Mallorca afectats per la borrasca Gloria estan indignats per les ajudes de 4,4 milions anunciades pel Govern central. És el cas de Capdepera, un dels més malmesos. El seu ajuntament va quantificar en 4 milions el que costaria reparar-ne els danys i en 2,2 milions pel cas concret del passeig de Cala Gat, a Cala Rajada. A més, a banda de la quantitat econòmica, el batle Rafel Montserrat es queixa que necessitin l’autorització de Costes per executar les obres, ja que els terrenys a primera línia de mar, on s’han produït gran part dels desperfectes, els gestiona l’Estat.
Fernández, que va mostrar els desperfectes a Cala Rajada, el passat 23 de gener, al president del govern central, Pedro Sánchez, no entén per què els ajuts del Ministeri per als 19 municipis afectats de Mallorca, els vuit de Menorca, quatre d’Eivissa i de Formentera són tan baixos. I traslladarà la urgència de les obres a la reunió que mantindrà dimarts amb Costes i amb la nova delegada del Govern central a les Illes, Aina Calvo, on assistiran la resta de municipis afectats. Una urgència que s’explica perquè aquestes zones turístiques veuen amb inquietud que arribi la temporada amb els desperfectes encara sense resoldre.
Per la seva part, els ajuntaments de Son Servera i Sant Llorenç i els hotelers de Cala Millor han iniciat la redacció d’un projecte per regenar la platja d’aquesta zona costanera amb arena procendent de cantera. Una decisió que han pres davant la inactivitat de la Demarcació de Costes i el Govern central, quan es compleix un mes del pas de la borrasca Glòria que va arrasar la platja.
De fet, es calcula que arran del darrer temporal, la platja ha perdut un dels dos quilòmetres d’arena de què disposava. Empresaris i ajuntaments temen que les imatges que s’estan difonent del mal estat de la zona, provoquin cancel·lacions en una destinació que té prop de 35.000 places hoteleres.
Amb tot, també han dit que esperen que demarcació de Costes sigui sensible a les seves reivindicacions i prengui mesures per recuperar l’estat de la platja. En cas que no sigui així, el projecte de regeneració impulsat pel Consorci es durà endavant, previsiblement el mes de juny i, per tant, amb la temporada turística ja començada.
A Santanyí, la part més afectada pel temporal Glòria és la passarel·la de formigó del Parc de Mondragó, que uneix la platja de sa Font de n’Alis amb la de s’Amarador. Es tracta d’una construcció que té ja 50 anys i que ha quedat alçada per la força de les ones. Dimarts que ve dia 25 de febrer hi a una reunió a Manacor entre els representats dels municipis afectats pel temporal i Costes i l’Ajuntament de Santanyí vol aclarir com s’ha de fer la reparació de l’esmentada passarel·la. El consistori demanarà a Costes que n’assumeixi el cost, però la batlessa, Maria Pons, ha dit que si el Govern central no actua, ho farà que l’Ajuntament prendrà la iniciativa.
Es tracta de la sisena mort per accident de trànsit a Menorca enguany, el pitjor any de la darrera dècada
L'Ajuntament acusa el propietari del local i els oganitzadors, la penya Rezaga2, d'alterar la convivència ciutadana i d'embrutar l'espai públic
Entrevista al grup de persones de Mallorca i "de professions dispars" per conèixer de primera mà les intencions que tenen, en un moment en què s'ha començat a qüestionar el seu compte actiu a xarxes socials i web per part d'autoritats britàniques
Va estar involucrat i va ser el principal sospitós de la desaparició de Toni Llabrés, propietari de la finca assaltada