societat

Metges del Món denuncia el desallotjament d’un campament d’indigents al Parc Pocoyó de Palma

Segons ha informat l'ONG, la Policia va notificar que el desallotjament es produiria aquest dijous, 24 de setembre, si bé els agents han començat a retirar les pertinences dels indigents dos dies abans de l'anunciat


Metges del Món ha denunciat el desallotjament del campament provisional d’una dotzena d’indigents, aquest dimarts al Parc Pocoyó de Palma. Segons ha informat l’ONG, la Policia va notificar que el desallotjament es produiria aquest dijous, 24 de setembre, si bé els agents han començat a retirar les pertinences dels indigents dos dies abans de l’anunciat.

L’ONG ha censurat que l’Ajuntament de Palma no ha concedit cap reunió amb l’entitat per intentar oferir-los una alternativa: “Si no es prenen mesures sobre aquest tema, aquestes persones no tenen literalment cap lloc on anar”. També ha lamentat la falta de coordinació entre Cort, entitats socials i l’Institut Mallorquí d’Assumptes Socials (IMAS) per ajudar als indigents en aquesta zona de la ciutat.

L’ONG ha alertat que els centres d’acolliment per a persones sense llar a Mallorca estan “col·lapsats”, i que els de Ca l’Ardiaca, Sa Placeta i Casa Família estan tancats al públic per tenir casos positius de coronavirus a les seves instal·lacions.

Fins fa un any, la policia desallotjava assentaments d’unes 20 persones al Parc dels Ceibos, si bé en aquests últims mesos, a causa de la crisi causada per la pandèmia, el nivell d’ocupació en aquest espai ha augmentat.

Segons l’ONG, el 80% dels indigents que habiten en aquest assentament són homes, la majoria d’ells d’entre 40 i 50 anys sense una ocupació, per la qual cosa tenen dificultats per accedir a un habitatge.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La pandèmia de la Covid-19 suma ja 25 morts a Menorca

Una dona amb patologies prèvies, nova víctima mortal, mentre la incidència creix a 471 casos per 100.000 habitants

Menorca comença a oferir estudis d’integració social en el punt més àlgid de demanda laboral per la pandèmia

La manca de personal amb aquest perfil al Soib ha dificultat la contractació de 400 informadors Covid a les Illes

L’Ajuntament d’Alaró demana que es rectifiquin les noves tarifes del TIB

Un alaroner que no té targeta intermodal i ha d'anar a Palma pagarà 3 euros pel servei del bus llançadora...

Delegació del Govern multarà amb 124.000 euros set implicats en la manifestació prohibida de Palma

Un d'ells s'enfronta a una multa de 46.200 euros per haver llançat una pedra als agents de policia. L'organitzador, el...