economia

Middelmann: “La venda d’Air Europa a Iberia és una mala notícia per als consumidors”

L'exdirectiu de la companyia afirma que la fusió provocarà una reducció dels llocs de feina i de la connectivitat a les Illes, i un augment dels preus dels billets

Middelmann%3A+%22La+venda+d%27Air+Europa+a+Iberia+%C3%A9s+una+mala+not%C3%ADcia+per+als+consumidors%22

Álvaro Middelmann, ex directiu d’Air Europa i d’Air Berlín, és un dels professionals que millor coneix el sector aeri de les Balears. I és molt clar en vaticinar que si es tira endavant la compra d’Air Europa per Iberia, la fusió provocarà una reducció dels llocs de feina i de la connectivitat a les Illes, i un augment dels preus dels billets.

Middelmann, que va ser assessor personal del president de Globalia, Juan José Hidalgo, fins l’any 2017, creu que la família Hidalgo ha decidit desprendre’s del millor actiu de Globalia, Air Europa, bàsicament per raons financeres. Però creu que l’operació és una “mala notícia” i es mostra preocupat com a consumidor.

L’exdirector d’Air Berlín a Espanya creu que, si les autoritats de la competència autoritzen la fusió, les Balears perdrien connectivitat en les rutes amb Madrid i Barcelona i en les que tenen menys freqüències, ja que Air Europa juntament amb les companyies del grup IAG (Iberia, Vueling i Air Nostrum) superen el 70% del mercat domèstic a les Balears. I afegeix que això “tindria un efecte en els preus”, que augmentarien. A més, veu inevitable que la fusió acabi destruint llocs de feina.

L’empresari creu que hauria estat més beneficiós que Air Europa s’integràs al grup europeu d’Air France i KLM perquè són companyies més complementàries i tenen menys duplicitats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Tanca l’hotel de Santanyí on es va detectar un brot laboral de COVID-19

Els darrers clients han anat abandonant l'establiment

Platges plenes i negocis tancats a Platja de Muro

La majoria de negocis de l'oferta complementàra no han pogut reobrir en plena temporada alta

Les víctimes econòmiques de la Covid-19: un centenar d’establiments tancats i una allau de deutes pels altres

"Dos mesos després del confinament ens trobem sense ingressos i acumulant factures"

El govern central intensifica les negociacions per salvar Air Europa

A més, Air Europa també està immersa en el procés de venda a Ibèria