societat

Milers de persones s’apleguen a Son Bou per seguir el primer Festival Aeri de Menorca

A l'exhibició hi han participat una vintena d'aeronaus a més de la unitat acrobàtica de paracaigudistes

Milers+de+persones+s%27apleguen+a+Son+Bou+per+seguir+el+primer+Festival+Aeri+de+Menorca

Milers de persones han assistit avui migdia a l’acte central de celebració del 50è aniversari de l’Aeroport i també de l’Aeroclub de Menorca. Per commemorar-ho a la platja de Son Bou (Alaior) s’hi du a terme un Festival Aeri, de gairebé tres hores, en el qual hi han participat una vintena d’avions, helicòpters i avionetes.

Malgrat el vent, l’exhibició ha arrencat a les 12.30 amb els salts la Patrulla Acrobàtica de Paracaigudistes de l’exèrcit de l’aire. També hi han participat un helicòpter de rescat SuperPuma, un caça F18, un hidroavió Canadair, una patrulla acrobàtica italiana, així com pilots acrobàtics d’arreu del món. Un espectacle inèdit a Menorca que serveix per a commemorar el doble aniversari de l’aeroport i de l’aeroclub, així com els 70 anys de l’aviació comercial a l’Illa.

Per seguretat s’han limitat els accessos a San Bou i s’ha tancat l’aparcament que hi ha davant la platja, on s’ha instal·lat una mostra de vehicles i dispositius de la Guàrdia Civil. Per facilitar-ne l’accessibilitat s’han habilitat busos llançadora des del nucli urbà d’Alaior i s’han reforçat les línies que hi connecten.

El Festival, pel qual s’han desplegat una vuitantena d’efectius policials i d’emergències, ha obligat a suspendre el servei d’aviació privada (l’arribada de jets i avionetes privades) a l’Aeroport des de divendres. Una mesura que hauria obligat a cancel·lar una desena d’aquests vols.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Passa a disposició judicial un jove per cremar mobiliari urbà

Els fets varen passar la matinada del 10 de juny

Enguany se celebren els 40 anys de la constitució dels ajuntaments democràtics

Aguiló ha recordat l'arribada a la batlia de Palma com a un moment molt emotiu

Avança la demolació de Son Dureta

Les obres haurien d'acabar al gener del 2020

Desallotjat un altre edifici a Palma per risc d’esfondrament

L'estructura es podria haver vist afectada per uns fonaments en mal estat a l'antic cinema Astòria