X

Moment inèdit: capten en directe la desclosa de l’ou d’una cria de voltor negre

Així ho ha captat la càmera de la Fundació Vida Silvestre Mediterrània instal·lada a un penya-segat de la serra de Tramuntana

24/05/2023

Moment inèdit: capten en directe la desclosa de l’ou d’una cria de voltor negre

Redacció

La càmera digital que retransmet en directe el niu d’un voltor negre a la serra de Tramuntana, a Mallorca, ha captat aquest dimecres migdia la desclosa de l’ou d’una cria. Així ho ha assegurat la directora de la Fundació Vida Silvestre Mediterrània (FVSM), Evelyn Tewes, a través d’un comunicat enviat als mitjans de comunicació. Tewes considera que possiblement avui horabaixa, quan la femella s’aixequi, es veurà com continua el procés de desclosa de la cria.

La càmera es troba instal·lada a un penya-segat entre Sóller i Pollença, l’hàbitat triat pel voltor negre per criar. Durant tot l’any, personal i voluntaris de la Fundació Vida Silvestre fan un seguiment de la població de voltors i durant l’època de cria, que comença el desembre, se’n fa un seguiment dels nius. Actualment, en tenen comptabilitzats una cinquantena, en els quals cada any neixen una trentena de voltors. És una au que, en trenta anys, ha passat d’estar en perill d’extinció, amb una vintena d’exemplars, a tenir-ne prop de 350 individus que, ara com ara, viuen a la Tramuntana.

Notícies relacionades >

24/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris