X

Mor un home després de ser abordat per un ferri al port d’Eivissa

El succés ha tengut lloc a les 23.30 hores d'aquest dimarts

18/08/2021

Mor un home després de ser abordat per un ferri al port d’Eivissa

Salvament Marítim demana als navegants que compleixin estrictament el reglament per a prevenir abordatges en alta mar.

El ferri Formentera Direct de Balearia que feia la ruta Formentera-port d’Eivissa ha xocat la nit d’aquest dimarts contra una embarcació tipus semirrígida. Un dels ocupants ha mort i un altre ha resultat ferit.

Segons ha informat Salvament Marítim, cap a les 23.30 hores han rebut l’avís de l’accident per part d’una persona que es trobava a les muralles i havia cridat a l’112. Així mateix, des del vaixell procedent de Formentera també han donat la veu d’alarma. En el ferri hi anaven 142 passatgers que han resultat il·lesos.

Immediatament, han estat mobilitzats els pràctics del port, la Guàrdia Civil, la ‘Salvamar Acrux’ de Salvament Marítim i, fins i tot, un iot que navegava per la zona. Uns deu minuts després del succés, han rescatat un ocupant de l’embarcació amb ferides. Mitja hora després, el vaixell ‘Salvamar’ ha recuperat de la mar el cos d’una altra persona, morta.

Segons ha explicat també l’Institut armat, efectius del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) es desplaçaran aquest dimecres a la zona de l’accident per a intentar recuperar restes de la semirígida, que ha quedat completament destruïda.

Aquestes labors no resultaran fàcils, segons l’Institut armat, per les característiques de la zona. La Guàrdia Civil està investigant el succés.

El capità del ferri i la companyia lamenten, en una nota, la defunció i traslladen les seves condolences a la família. A més, s’han posat a la disposició de les autoritats, que investiguen els motius de l’accident.

Salvament Marítim insisteix a demanar als navegants que compleixin estrictament el reglament per a prevenir abordatges en alta mar, recordant que cal evitar la navegació de determinades embarcacions en canals marítims com el port d’Eivissa.


Naufragis i accidents mortals entre Eivissa i Formentera

18/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris