X

“Era imprudent ficar-se dins el torrent amb la previsió de pluja intensa”

L'exbatle pollencí Miquel Àngel March, propietari dels terrenys per on passa el torrent, on han localitzat els cossos dels dos homes que van quedar atrapats, assegura que es tracta d'un curs "molt llarg" i amb "més de trenta bots d'aigua"

29/11/2022

“Era imprudent ficar-se dins el torrent amb la previsió de pluja intensa”

Imatge del torrent aquest dimarts dematí.

“40 litres per metre quadrat la jornada d’ahir més 200 acumulats durant el mes”, explica el propietari de la finca de Lassarell, a Pollença, Miquel Àngel March, exbatle pollencí, havien augmentat el cabal d’aigua del torrent del mateix nom on aquest dilluns han mort dos joves de 28 i 37 anys fins a fer que dugués “una aiguada”. No és la primera vegada que algú queda atrapat al torrent de Lassarell.

El titular dels terrenys considera que això, afegit a la previsió meteorològica de pluja intensa al nord de Mallorca (avís groc de l’AEMET per fenòmens adversos) feia “relativament imprudent” endinsar-se en el torrent en què “el problema” és que és “molt llarg” i, si es vol fer de manera “integral”, s’han de menester “sis o set hores” perquè fa “més de dos quilòmetres i mig de llargada” i té “més de trenta bots d’aigua” en els quals s’han d’emprar cordes. El volum d’aigua que du, afegeix el també geògraf, “dificulta poder avançar”.

L’opinió de March la sotscriu el president de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada, Xisco Fanals. “Normalment no és un torrent complicat però amb condicions extremes és un infern”, ha exposat en declaracions al programa Al Dia d’IB3 Ràdio.

La regidora de Policia de l’Ajuntament de Pollença, Maria Buades, ha relatat que la jove que formava part del grup dels tres amics de Palma, va donar la veu d’alarma a l’112, “va poder desfermar-se” després que es veiessin “estrets” per l’allau d’aigua que “va escopir-la fent que pogués aferrar-se a qualque banda”.

“Va donar part dels fets devers les quatre del capvespre i va poder ser rescatada per l’helicòpter entre les cinc i mitja i les sis i traslladada fins a les dependències de la policia pollencina on ja hi havia els familiars i l’equip de psicòlegs de l’112” , ha informat.

Hores més tard, “entre les nou i mitja i les deu de la nit”, els Bombers de Mallorca i agents del Grup de Rescat Especial d’Intervenció a la Muntanya (GREIM) van trobar els cossos sense vida dels dos homes que havien arribat al matí per fer la baixada del torrent.

Els finats eren un metge resident i un infermer de l’hospital de Son Llàtzer.

29/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Joan sineu 30/11/2022

    El fet de viure ja és una imprudencia.