X

Multes de fins a 3.000 euros per tirar malament els trastos a Palma

L'ajuntament ha posat en marxa una campanya per recordar la normativa als palmesans

19/11/2020

Multes de fins a 3.000 euros per tirar malament els trastos a Palma

Matalassos i mobles llançats als contenidors de fems: és una pràctica incívica que Emaya vol erradicar. A Palma, un de cada quatre residus voluminosos es deixen fora de lloc o fora d’hora. Per això, l’Ajuntament posa en marxa aquesta campanya per recordar als palmesans la normativa: si es volen desfer dels trastos, els han de deixar davant ca seva, sense destorbar el pas, entre les 8 i les 10 de la nit, només el dia de recollida que correspongui a la seva barriada. Allà els recolliran els operaris d’EMAYA.

Tot aquell que no ho faci, pot rebre una multa de fins a 3.000 euros. El consistori ha anunciat que intensificarà la vigilància i el rastreig per conèixer la identitat dels incívis i sancionar-los. L’any passat es posaren 300 multes.

Emaya recorda que no es recullen porta a porta residus de construcció, materials perillosos, electrodomèstics ni aparells elèctrics. Aquests residus s’han de transportar personalment als punts verds. N’hi ha dos a Palma i l’Ajuntament té previst obrir-ne dos més aquesta legislatura.

D’altra banda, es recomana reparar en lloc de comprar, ja que en 5 anys, els residus voluminosos s’han incrementat un 58% a Palma. L’any passat es recolliren 7.700 tones de residus voluminosos a Palma.

19/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris