X

Musk paralitza la compra de Twitter fins que s’aclareixi el nombre real de comptes falsos

Una de les prioritats del magnat és vèncer els bots i els comptes que s'utilitzen per distorsionar el trànsit i l'impacte dels missatges a la plataforma

13/05/2022

Musk paralitza la compra de Twitter fins que s’aclareixi el nombre real de comptes falsos

Elon Musk paralitza la compra de Twitter / DPA

El magnat Elon Musk, l’home més ric del món, ha anunciat que suspèn la compra de Twitter. Almenys, de manera momentània fins que no es detallin quants comptes falsos hi ha a la xarxa social. L’acord havia arribat als 44.000 milions de dòlars (uns 41.000 milions d’euros).

“L’acord amb Twitter queda suspès temporalment a l’espera de detalls que recolzin el càlcul que els comptes falsos i d’spam representen menys del 5% dels usuaris”, ha escrit en un missatge publicat a la mateixa xarxa social de la qual pretén ser el nou amo.

La notícia ha tingut conseqüències. Les accions de Twitter s’han desplomat prop d’un 20%, fins a rondar els 36,5 dòlars, en la negociació contínua abans de l’obertura de Wall Street.


 Què suposa que Elon Musk hagi comprat Twitter per 44.000 milions?

Cal recordar que va ser el passat 28 de març quan la junta directiva de Twitter va acceptar l’oferta d’adquisició per part de Musk per 44.000 milions de dòlars, és a dir, uns 54,20 dòlars per acció. L’operació, que encara no estava tancada, havia de ser aprovada pels reguladors. Ara, a més, Musk ha decidit suspendre-la temporalment.

L’empresari s’ha presentat com un defensor de la “llibertat d’expressió” a la plataforma i sembla que aquesta és la missió que té per bandera amb relació a la seva adquisició. Un altre dels canvis que havia promès Musk és vèncer els bots (els comptes automatitzats) de ‘spam‘ que es publiquen a la xarxa social, així com els comptes falsos que s’utilitzen per distorsionar el trànsit i l’impacte dels missatges a la plataforma.

13/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris