X

Narcotràfic a la Soledat de Palma: túnels subterranis entre cases per fugir dels policies

La Guàrdia Civil ha comprovat que els detinguts extremaven les mesures de seguretat en els punts de venda de drogues amb nombroses càmeres de vigilància instal·lades als carrers del barri 

15/03/2024

Narcotràfic a la Soledat de Palma: túnels subterranis entre cases per fugir dels policies

La Guàrdia Civil ha descobert un entramat de túnels subterranis en el barri de la Soledat de Palma que comunicaven cases perquè els narcotraficants poguessin fugir davant d’accions policials. Això dins el marc de la gran operació Escac i mat que ha desarticulat una de les majors organitzacions d’introducció de cocaïna a l’Estat. La darrera i última fase d’aquesta operació es va produir aquest dimecres de matinada a diversos punts de Mallorca, sobretot a Palma, però també a València. Es van detenir una trentena de persones a Mallorca, 23 de les quals han passat avui a disposició judicial a Palma. Es van fer una setantena d’escorcolls i es va decomissar més d’una tona de drogues.

Avui divendres s’ha conegut més informació sobre la investigació Escac i mat que va començar fa més d’un any i mig. Els investigadors han comprovat que els detinguts extremaven les mesures de seguretat en els punts de venda de drogues amb portes blindades per a dificultar l’obertura i dispositius de destrucció ràpida de la droga, com bidons de metall. També s’ha descobert un entramat de passadissos que comunicaven els habitatges dels presumptes narcotraficants, amb túnels excavats per a fugir de l’acció policial, a més de nombroses càmeres de vigilància instal·lades als carrers del barri de la Soledat, on aquest dimecres, l’operatiu policial es va desplaçar fins al carrer del Teix per dur a terme diversos escorcolls. Allà és quan van detenir al fill d”El Pablo’, entre d’altres. En total, s’han intervingut 15 vehicles d’alta gamma, 300.000 euros en efectius, s’han bloquejat 148 comptes corrents i 40 immobles per valor de 8,8 milions d’euros.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IB3 (@ib3)

 

Dimecres es culminava un any i mig d’investigacions

La Guàrdia Civil ha donat per desarticulada una de les majors organitzacions d’introducció de cocaïna a Espanya, amb més d’una tona de cocaïna intervinguda i 64 persones detingudes en diversos punts d’Espanya, la major part a Mallorca. L’operació ha comptat amb diverses fases, de les quals l’actuació aquest dijous a Mallorca va ser la tercera, culminant més d’un any i mig de recerques en col·laboració amb organismes internacionals com la DEA estatunidenca i les policies de Portugal, el Brasil i Colòmbia.

El desplegament de la Guàrdia Civil assesta un cop a un entramat complex d’introducció de cocaïna des de Sud-amèrica a través de Portugal. El grup proveïa al ‘clan de Los Valencianos’, els qui al seu torn distribuïen la droga a Mallorca. En la primera fase de l’operació van ser arrestades nou persones, incloent-hi el responsable del càrtel colombià a Espanya. La detenció es va produir mentre extreia 1,3 tones de cocaïna camuflades dins de blocs de granit brasiler, en la localitat murciana de Cehegín. La segona fase va incloure 23 escorcolls amb 16 detencions a València, Palma i Toledo.

Notícies relacionades >

15/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris