societat

Nedgia denuncia que el retard en la gasificació de Menorca frena la reactivació econòmica

Fonts consultades per IB3 Notícies confirmen un retard en l'execució del projecte


Nedgia denuncia que el retard en la gasificació de Menorca frena la reactivació econòmica. Fonts consultades per IB3 Notícies sostenen que el projecte per dur gas natural a Menorca avança més lent del que caldria, malgrat la complexitat de la seva tramitació.

Sostenen que cal agilitzar l’arribada de gas, natural i també renovable, perquè són elements claus per a la descarbonització de l’illa, concretament, del sector energètic. Defensen que la transició energètica no es podrà fer només implantant renovables en el consum elèctric.

“El gas natural juga un paper clau per assegurar el ‘back up’ de les renovables no gestionables, però també com a solució per contribuir a la descarbonització de l’economia a través del gas renovable, ja que només amb l’electrificació no serà possible. Les nostres infraestructures a l’illa contribuiran a tenir un futur més verd en poder vehicular una energia renovable”, explica l’empresa Nedgia.
A hores d’ara la tramitació encara està a l’espera de rebre informes per part d’algunes administracions competents. La darrera proposta del Govern era fer arribar el gas a Maó i Ciutadella i els respectius polígons industrials, i deixar la zona centre sense.

El projecte es va adjudicar el març del 2015.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els usuaris de les residències de Menorca podran sortir dels centres i rebre visites de familiars

El Govern flexibilitza les mesures davant els 'nombres' de Menorca: només 18 casos per cada 100.000 habitants

El Consell de Menorca demana finançament a l’Estat per als projectes estratègics a l’illa

Contempla el desenvolupament del projecte Starlight o la potenciació del turisme marítim a través de l'Illa Plana, entre d'altres accions

Famílies de la Salle de Manacor presenten 234 signatures per mantenir l’horari continuat

Asseguren que és una petició transitòria i per reduir les possibilitats de contagi

La ocupació de llits de l’UCI encara no es alta segons l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera

La Conselleria de Salut es mostra preocupada per la taxa de positivitat d'Eivissa, clarament superior a la de la resta...