X

Negueruela: “L’esperit de la Llei Turística és millorar la rendibilitat de les empreses i incrementar la qualitat del model”

El conseller de Turisme es mostra satisfet del consens que ha generat la norma malgrat les crítiques a que es faci en forma de decret

14/02/2022

Negueruela: “L’esperit de la Llei Turística és millorar la rendibilitat de les empreses i incrementar la qualitat del model”

Imatge d'arxiu del conseller Negueruela

Tres dies després de l’aprovació de la nova Llei Turística, el conseller del ram, Iago Negueruela ha dit avui que l’Executiu està satisfet de les reaccions a la norma perquè ha generat molt de consens: “fins i tot el hotelers l’avalen”, ha dit en una entrevista a IB3 ràdio. 

La Llei Turística s’aprovà divendres en forma de decret i avui tant Neguereuela com la presidenta del Govern, Francina Armengol, són a Menorca per presentar-ne els eixos. Cal recordar que la Llei prohibeix la creació de noves places turístiques i en bloqueja les existents. Els Consells Insulars tenen ara 4 anys de termini per fer-ne la revisió. L’objectiu és dirigir el model cap a un de més sostenible per al territori i que l’experiència del visitant s’optimitzi.  El text preveu una inversió de 60 milions d’euros per tal que els establiments es modernitzin i introdueixin criteris mediambientals a l’hora de reformular-se: podran incrementar un 15% el volum edificat sempre que minvin un 5% el número de llits.

Negueruela ha asseverat que no creu que s’hagués perdut qualitat però que hi ha un 30% de la planta hotelera balear que no s’ha modernitzat i que “és necessari que ho facin”. El conseller ha defensat que l’esperit és millorar la rendibilitat de les empreses i la qualitat dels establiments: “perseguim un millor equilibri”, ha explicat.

POLÈMICA ENTORN A LA FORMA

Sobre la polseguera que ha aixecat el text en forma de decret, Negueruela ha dit que no hi havia altra forma d’escometre el bloqueig que no fos mitjançant el decret llei. En tot cas, “que els partits de l’oposició diguin si estan a favor o no de la reducció de places, que és el bessó de la qüestió”, ha dit.

El titular de Turisme ha rebatut les queixes del sector del lloguer vacacional perquè no és cert, segons ell, que afavoreixi els hotelers: “el bloqueig és per a tothom i llavors ja seran els Consells els que han decideixin cap a on s’inclina la balança”.

PREVISIONS

De cara a la propera temporada turística, el conseller ha dit que les previsions són de “recuperació total en ingressos i rendibilitat”, ha assegurat. Alhora ha afegit que els viatges de curt recorregut seran la tendència a Europa i que “nosaltres tenim una situació privilegiada en aquest context”.

14/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris