societat

Neixen nou tortugues del ous trobats a la platja de Punta Prima a mitjans juny

Han nascut en una incubadora i ara s'espera que descloguin els ous que es van dipositar a Sa Mesquida

Neixen+nou+tortugues+del+ous+trobats+a+la+platja+de+Punta+Prima+a+mitjans+juny

La Tortuga Babaua nidifica habitualment al Mediterrani oriental, però el canvi climàtic està provocant modificacions del seu comportament. Per exemple, enguany ja hi ha hagut diverses postes a Balears i la costa del llevant peninsular.

A Menorca ja han nascut nou de les cries de la primera posta que hi ha hagut mai a l’Illa, que es va produir fa cinquanta dies a la platja de Punta Prima, a Sant Lluís. Han nascut a la incubadora, però ara s’està en espera que descloguin els ous que hi ha al niu de la platja de Sa Mesquida, a Maó. Per protegir-los un grup de voluntaris els vigilen 24 hores al dia.

Un cop nascudes, traslladaran les cries cap a diversos centres de recuperació, ja que si les amollessin ara, només en sobreviurien un 10%. La seva reintroducció es començarà a programar d’aquí a un any quan pesin entre un quilo i mig i dos.

A més del fet que cada cop hi ha més tortugues marines que fan la seva posta a la Mediterrània Occidental, també augmenta de forma significativa el nombre d’exemplars adults ferits que han arribat a Menorca. L’any passat en van ser dos i aquest un total de vuit.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Fracassa la negociació per intentar reactivar l’escorxador de Ciutadella

l'Ajuntament diu que els treballadors no accepten cap proposta. Mentre, l'altre escorxador de l'illa, el de Maó, avisa que no té prou personal per assumir més volum de feina

Es Castell tindrà el primer parc fotovoltaic públic de Balears

El projecte preveu que els ciutadans cobreixin 700.000 euros, més de la meitat de la inversió total

Manacor suspèn els concursos de Sant Antoni

De moment no s'han anul·lat les festes a l'espera de veure com evoluciona la pandèmia

L’IMAS reconeix que ha faltat “visió de conjunt” per actuar davants els casos d’abusos a menors tutelats

Aquest dimecres s'han conegut les conclusions de l'informe d'experts en relació amb els casos confirmats en els centres de tutela