X

Nicolau Mir derrota les adversitats i reprèn la ruta cap a París 2024

Una intoxicació alimentària que es va complicar és el darrer episodi d'un 2023 fins ara convuls pel gimnasta del Xelska, que confia en aixecar el vol al segon tram de temporada

17/05/2023

Nicolau Mir derrota les adversitats i reprèn la ruta cap a París 2024

Pere Guasp Hernán

Nicolau Mir conjuga amb força un futur que pugui fer esvair l’inici de 2023, annus horribilis en la carrera del gimnasta mallorquí. El darrer episodi d’aquesta implacable llei de Murphy ha estat una intoxicació alimentària. Una hamburguesa va derivar en un parell de dies de mal que es complicaren, i molt, per mor d’una sèpsia que va derivar en fallida multiorgànica. Després d’uns dies d’hospitalització, Mir ja ha recuperat la normalitat.

Això sí, s’ha aprimat 5 quilos, però vol fer de les necessitats virtut per reconstruir l’armadura. La intenció del seu entrenador, Manolo Martínez, és esmolar el seu cos sense renunciar a la seva potència característica.

Els cops no han estat només físics, sino també de morals, com l’accident de trànsit que la selecció espanyola va patir a Portugal. El mallorquí va viure de ben a prop aquest sinistre, en que el seu company Joel Plata es va endur la pitjor part amb una greu lesió. Les conseqüències dels problemes físics han provocat que Mir s’hagi perdut l’Europeu, on no va poder contribuïr al gran paper de la selecció.

Ara el punt de mira està fixat en la Copa del Món de Tel-Aviv, terra promesa on executar els plans que Nicolau i el seu tècnic Manolo Martínez han dissenyat per fer un bot de qualitat. La seva idea és adaptar-se al nou codi de puntuació per dissenyar exercicis que tal vegada no tenguin tanta dificultat de partida, però que es puguin executar amb poques penalitzacions.

En definitiva, una dificultat ajustada a la recerca de la perfecció. La cita cabdal és el mundial d’Anvers, classificatori per a París 2024. La ciutat de la llum espera després d’un temps de foscor.

17/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris